autor:

BakeUpArtist

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Profiterol

Autor: BakeUpArtist (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 noiembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: BakeUpArtist (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 noiembrie 2016

Ingrediente
Choux-uri, , - 200 ml apă, - 125 g făină, - 120 ml ulei, - 4 ouă, - sare, , Crema de vanilie, , - 3 ouă, - 100 g zahăr, - 500 ml lapte, - 50 g făină, - 2-3 plicuri de zahăr vanilat sau 1 linguriță esența de vanilie, , Glazura, , - 100 g ciocolată amăruie, - 2 linguri ulei

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare




Aluat choux







Puneți apa împreună cu sarea și uleiul la fiert; când au început să fiarbă, adăugați toată făină odată și amestecați energic cu telul.







Lăsați pe foc amestecând până se formează o peliculă subțire pe vas, proces similar ca la prepararea mămăligii. Apoi lăsați compoziția să se răcească la temperatura camerei, după care începeți să incorporați ouăle pe rând, mixând după fiecare;







Folosind un posh de patiserie cu dui rotund, formați în tavă, pe hârtia de copt, bile cu diametrul de 4-5 cm, în funcție de cât de mari doriți să fie prăjiturile; atenție, în cuptor își vor dubla, chiar tripla mărimea!







Încingeți cuptorul bine, la 200 de grade și introduceți tava pe raftul de sus și coaceți aluatul pentru 10-15 minute, până se umflă. Apoi reduceți căldura la minim, porniți ventilația sau crăpați ușa cuptorului puțin, și mai coaceți încă 15-20 de minute, până se gătește aluatul la interior.







Crema de vanilie







Într-o cratiță puneți laptele la fiert; după ce fierbe opriți focul.







Separat, mixați oule cu zahărul până obțineți o compoziție cremoasă. Adăugați făină și mixați până devine omogen, fără cocoloașe. Adăugați 2/3 din laptele fierbinte, amestecând cu telul până la omogenizare; după ce ați încorporat, puteți adăuga și restul de lapte, apoi fierbeți crema la foc mic, amestecând continuu. Adăugați vanilia și fierbeți până se îngroașă crema.







Lăsați la răcit; dacă s-au format cocoloașe, treceți crema prin sită.







Când crema s-a răcit, puteți umple choux-urile.



Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Profiterol

Profiterol

Aluatul: puneti apa si untul pe foc ,iar in momentul in care clocoteste aruncati toata cantitatea

5 voturi    3 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Profiterol

Profiterol

- Eclerele glazate cu ciocolata,le-am pregatit din timp,la fel si inghetata,frisca si sosul. -

9 voturi    5 comentarii
5 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2016

    Conform DEX : "...PROFITERÓL, profiteroluri, s. n. Prăjitură făcută din mici gogoși umplute cu cremă de vanilie sau pișcoturi la care se adaugă diverse sortimente de înghețată..". Deci...unde este inghetata ? In rest, sunt delicioase !

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Choux-uri
  • - 200 ml apă
  • - 125 g făină
  • - 120 ml ulei
  • - 4 ouă
  • - sare
  • Crema de vanilie
  • - 3 ouă
  • - 100 g zahăr
  • - 500 ml lapte
  • - 50 g făină
  • - 2-3 plicuri de zahăr vanilat sau 1 linguriță esența de vanilie
  • Glazura
  • - 100 g ciocolată amăruie
  • - 2 linguri ulei

Raporteaza reteta

Retete
de BakeUpArtist
Prajitura cu Mere si Crema Pufoasa de Mascarpone

Prajitura cu Mere si Crema Pufoasa de Mascarpone

Blat - Se recomandă ca ingredientele să fie reci, pentru ca aluatul să fie mai fraged și

6 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

- Gutuile se spală bine, se taie în sferturi sau pe jumătăți, în funcție de preferințe

0 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri pentru copii
Trufe de Ciocolata

Trufe de Ciocolata

- Tăiați ciocolata în bucăți mărunte; este recomandat să folosiți ciocolată de înaltă

0 voturi    0 comentarii
3h
Prajituri
Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

Conform DEX : "...PROFITERÓL, profiteroluri, s. n. Prăjitură făcută din mici gogoși umplute cu cremă de vanilie sau pișcoturi la care se adaugă diverse sortimente de înghețată..". Deci...unde este inghetata ? In rest, sunt delicioase !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta