autor:

BakeUpArtist

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Profiterol

Autor: BakeUpArtist (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 noiembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: BakeUpArtist (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 noiembrie 2016

Ingrediente
Choux-uri, , - 200 ml apă, - 125 g făină, - 120 ml ulei, - 4 ouă, - sare, , Crema de vanilie, , - 3 ouă, - 100 g zahăr, - 500 ml lapte, - 50 g făină, - 2-3 plicuri de zahăr vanilat sau 1 linguriță esența de vanilie, , Glazura, , - 100 g ciocolată amăruie, - 2 linguri ulei

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare




Aluat choux







Puneți apa împreună cu sarea și uleiul la fiert; când au început să fiarbă, adăugați toată făină odată și amestecați energic cu telul.







Lăsați pe foc amestecând până se formează o peliculă subțire pe vas, proces similar ca la prepararea mămăligii. Apoi lăsați compoziția să se răcească la temperatura camerei, după care începeți să incorporați ouăle pe rând, mixând după fiecare;







Folosind un posh de patiserie cu dui rotund, formați în tavă, pe hârtia de copt, bile cu diametrul de 4-5 cm, în funcție de cât de mari doriți să fie prăjiturile; atenție, în cuptor își vor dubla, chiar tripla mărimea!







Încingeți cuptorul bine, la 200 de grade și introduceți tava pe raftul de sus și coaceți aluatul pentru 10-15 minute, până se umflă. Apoi reduceți căldura la minim, porniți ventilația sau crăpați ușa cuptorului puțin, și mai coaceți încă 15-20 de minute, până se gătește aluatul la interior.







Crema de vanilie







Într-o cratiță puneți laptele la fiert; după ce fierbe opriți focul.







Separat, mixați oule cu zahărul până obțineți o compoziție cremoasă. Adăugați făină și mixați până devine omogen, fără cocoloașe. Adăugați 2/3 din laptele fierbinte, amestecând cu telul până la omogenizare; după ce ați încorporat, puteți adăuga și restul de lapte, apoi fierbeți crema la foc mic, amestecând continuu. Adăugați vanilia și fierbeți până se îngroașă crema.







Lăsați la răcit; dacă s-au format cocoloașe, treceți crema prin sită.







Când crema s-a răcit, puteți umple choux-urile.



Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Profiterol

Profiterol

- Eclerele glazate cu ciocolata,le-am pregatit din timp,la fel si inghetata,frisca si sosul. -

9 voturi    5 comentarii
5 min
Dulciuri diverse
Profiterol

Profiterol

Intai, preparam cojile, intr-o oala se amesteca apa cu uleiul si se pun pe foc cu un praf de sare,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2016

    Conform DEX : "...PROFITERÓL, profiteroluri, s. n. Prăjitură făcută din mici gogoși umplute cu cremă de vanilie sau pișcoturi la care se adaugă diverse sortimente de înghețată..". Deci...unde este inghetata ? In rest, sunt delicioase !

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Choux-uri
  • - 200 ml apă
  • - 125 g făină
  • - 120 ml ulei
  • - 4 ouă
  • - sare
  • Crema de vanilie
  • - 3 ouă
  • - 100 g zahăr
  • - 500 ml lapte
  • - 50 g făină
  • - 2-3 plicuri de zahăr vanilat sau 1 linguriță esența de vanilie
  • Glazura
  • - 100 g ciocolată amăruie
  • - 2 linguri ulei

Raporteaza reteta

Retete
de BakeUpArtist
Prajitura cu Mere si Crema Pufoasa de Mascarpone

Prajitura cu Mere si Crema Pufoasa de Mascarpone

Blat - Se recomandă ca ingredientele să fie reci, pentru ca aluatul să fie mai fraged și

6 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

- Gutuile se spală bine, se taie în sferturi sau pe jumătăți, în funcție de preferințe

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri pentru copii
Trufe de Ciocolata

Trufe de Ciocolata

- Tăiați ciocolata în bucăți mărunte; este recomandat să folosiți ciocolată de înaltă

0 voturi    0 comentarii
3h
Prajituri
Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

Conform DEX : "...PROFITERÓL, profiteroluri, s. n. Prăjitură făcută din mici gogoși umplute cu cremă de vanilie sau pișcoturi la care se adaugă diverse sortimente de înghețată..". Deci...unde este inghetata ? In rest, sunt delicioase !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Floricele cu branza