Reteta de aluat fraged cu osanza pentru cornulete, saratele, tarte sau placinte. Aluat fraged cu osanza reteta simpla si economica.
Reteta de aluat fraged cu osanza pentru cornulete, saratele, tarte sau placinte o stiu de la bunica. Este un aluat simplu, contine putine ingrediente si este grozav de bun, gustos si foietat.
Intr-un bol punem osanza (data prin masina de tocat), apa, otetul si sarea. Amestecam pentru omogenizare si incorporam faina.
Apoi transferam compozitia pe blatul de lucru si framantam putin, cat sa obtinem un aluat potrivit, nici moale, nici prea tare, sa nu se lipeasca de maini.
Aluatul obtinut se infasoara intr-o folie alimentara si se pastreaza la frigider peste noapte. Apoi poate fi folosit la preparatul dorit.
Daca il faceti pentru saratele, adaugati o lingurita de sare.
Iar daca doriti sa preparati cornulete,tarte dulci sau placinte mai puteti adauga in aluat coaja de lamaie, vanilie, etc.
Desi nu se pune niciun agent de crestere, veti vedea ca obtinem un aluat foarte gustos si foietat.
Asa ca va recomand cu drag reteta de aluat fraged cu osanza pentru cornulete, saratele, tarte sau placinte. Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii