Aluat fraged cu osanza pentru cornulete, saratele, tarte sau placinte

Reteta de aluat fraged cu osanza pentru cornulete, saratele, tarte sau placinte. Aluat fraged cu osanza reteta simpla si economica.

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Aluat fraged cu osanza pentru cornulete, saratele, tarte sau placinte

Ingrediente

  • 680 g-700 g gr faina
  • 500 gr osanza
  • 200 ml apa
  • 2 lingura de otet
  • putina sare

Mod de preparare

Reteta de aluat fraged cu osanza pentru cornulete, saratele, tarte sau placinte o stiu de la bunica. Este un aluat simplu, contine putine ingrediente si este grozav de bun, gustos si foietat.

Intr-un bol punem osanza (data prin masina de tocat), apa, otetul si sarea. Amestecam pentru omogenizare si incorporam faina.

Apoi transferam compozitia pe blatul de lucru si framantam putin, cat sa obtinem un aluat potrivit, nici moale, nici prea tare, sa nu se lipeasca de maini.

Aluatul obtinut se infasoara intr-o folie alimentara si se pastreaza la frigider peste noapte. Apoi poate fi folosit la preparatul dorit.

Daca il faceti pentru saratele, adaugati o lingurita de sare.

Iar daca doriti sa preparati cornulete,tarte dulci sau placinte mai puteti adauga in aluat coaja de lamaie, vanilie, etc.

Desi nu se pune niciun agent de crestere, veti vedea ca obtinem un aluat foarte gustos si foietat.

Asa ca va recomand cu drag reteta de aluat fraged cu osanza pentru cornulete, saratele, tarte sau placinte. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise