Reteta de aluat fraged cu osanza pentru cornulete, saratele, tarte sau placinte. Aluat fraged cu osanza reteta simpla si economica.
Reteta de aluat fraged cu osanza pentru cornulete, saratele, tarte sau placinte o stiu de la bunica. Este un aluat simplu, contine putine ingrediente si este grozav de bun, gustos si foietat.
Intr-un bol punem osanza (data prin masina de tocat), apa, otetul si sarea. Amestecam pentru omogenizare si incorporam faina.
Apoi transferam compozitia pe blatul de lucru si framantam putin, cat sa obtinem un aluat potrivit, nici moale, nici prea tare, sa nu se lipeasca de maini.
Aluatul obtinut se infasoara intr-o folie alimentara si se pastreaza la frigider peste noapte. Apoi poate fi folosit la preparatul dorit.
Daca il faceti pentru saratele, adaugati o lingurita de sare.
Iar daca doriti sa preparati cornulete,tarte dulci sau placinte mai puteti adauga in aluat coaja de lamaie, vanilie, etc.
Desi nu se pune niciun agent de crestere, veti vedea ca obtinem un aluat foarte gustos si foietat.
Asa ca va recomand cu drag reteta de aluat fraged cu osanza pentru cornulete, saratele, tarte sau placinte. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii