Scovergi rapide cu iaurt

Reteta de scovergi rapide cu iaurt. Cum faci acasa reteta de scovergi rapide cu iaurt.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Scovergi rapide cu iaurt

Ingrediente

  • 450-500 g faina
  • 200 ml iaurt
  • 1 ou
  • 3 linguri de ulei
  • un varf de cutit de bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita de sare

Mod de preparare

Reteta de scovergi rapide cu iaurt o am de la soacra mea. Este extrem de simpla, se prepara rapid iar scovergile sunt delicioase atat calde, cat si reci.

Punem faina intr-un bol ( intai cele 450 g) si adaugam si celelalte ingrediente. Le puteti amesteca separat pe cele lichide daca doriti, dar eu asa am vazut la ea si asa procedez si eu.

Framantam un aluat nelipicios, nici moale, nici prea tare. Daca este mai moale, adaugati si restul de faina sau cat mai este nevoie. Faina nu este toata la fel, unele tipuri sunt mai uscate si absorb lichidele mai bine, altele nu. Lasati la odihnit 15-20 de minute.

Apoi intindem cu sucitorul o foaie de 1 cm grosime si o taiem in forma de dreptunghiuri.

Prajim scovergile in ulei la foc mediu si le scoatem pe servetele absorbante.

Le mancam simple sau cu dulcetata preferata. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise