Scovergi rapide cu iaurt

Reteta de scovergi rapide cu iaurt. Cum faci acasa reteta de scovergi rapide cu iaurt.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Scovergi rapide cu iaurt

Ingrediente

  • 450-500 g faina
  • 200 ml iaurt
  • 1 ou
  • 3 linguri de ulei
  • un varf de cutit de bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita de sare

Mod de preparare

Reteta de scovergi rapide cu iaurt o am de la soacra mea. Este extrem de simpla, se prepara rapid iar scovergile sunt delicioase atat calde, cat si reci.

Punem faina intr-un bol ( intai cele 450 g) si adaugam si celelalte ingrediente. Le puteti amesteca separat pe cele lichide daca doriti, dar eu asa am vazut la ea si asa procedez si eu.

Framantam un aluat nelipicios, nici moale, nici prea tare. Daca este mai moale, adaugati si restul de faina sau cat mai este nevoie. Faina nu este toata la fel, unele tipuri sunt mai uscate si absorb lichidele mai bine, altele nu. Lasati la odihnit 15-20 de minute.

Apoi intindem cu sucitorul o foaie de 1 cm grosime si o taiem in forma de dreptunghiuri.

Prajim scovergile in ulei la foc mediu si le scoatem pe servetele absorbante.

Le mancam simple sau cu dulcetata preferata. Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi