Se pun apa, sarea si uleiul intr-o cratita la foc pana cand ating punctul de fierbere, apoi se adauga toata faina deodata.
Ecleruri cu crema de vaniliePentru inceput se cern 200 g faina intr-un vas.
Fursecuri cu aroma de lamaie, stampilateSe pune faina de grau intr-un vas.
Colac cu unt si magiunCoji de nuci: Se topeste untul si se lasa sa se racoreasca.
Nuci umplute cu crema de ciocolata si nuca macinataSe cern 500 g faina intr-un castron mare.
Cozonaci cu aluat dospit la rece, umpluti cu ciocolata si rahatIntr-un vas adanc se amestecă 250 g faina cu apa si sarea.
Saleuri de casa (reteta II)Intr-un bol mixam cele 4 oua impreuna cu zaharul pana capata consistenta unei creme.
Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezonOuale, sarea si zaharul se mixeaza.
Prajitura turnata cu branza si visine1. MAIAUA: intr-un vas se freaca drojdia cu putin zahar si aproximativ 50 ml-100 ml apa.
Paine coapta pe frunze de varzaIn oala mixerului cu forma de aluat punem faina sarea, praful de copt si uleiul si incepem sa-l framantam.
Saratele de post cu maslineAluatul fraged sarat Linco se lasa la dezghetat in frigider, cca. 3 ore, apoi se intinde pe masa de lucru, se taie in formele...
Mini tarte cu crema de branza si jeleu de castravetiCernem faina intr-un castron (eu am framantat intr-o covata).
Spirale cu mere si stafideSe farama drojdia si se dizolva in putin lapte caldut cu zaharul.
Poale-n brauDrojdia cu 100 ml lapte si putin zahar, se lasa la dospit, 10 minute.
Gogosi cu gem, coapte in cuptorSe pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina.
Gogosi cu branza dulce si potisaPregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm.
Tarta cu legumele toamneiMerele se spala, se curata de samburi si se dau pe razatoare ptr a obtine feliute subtiri.
Trandafiri cu marSe pun intr-un vas untura rece de la frigider, ouale de la frigider, laptele dulce.
Prajitura steluta cu gem de gutuiPentru aluat: aluatul l-am facut la masina de paine, iar pentru asta am procedat in felul urmator.
Melcisori de toamna cu nuci, alune de padure si fructeSe spala merele, se decojesc (sau nu) si se dau prin razatoarea mare.
Micile vrajitoareMerele se numara printre preferatele mele, mai ales acum in sezonul de toamna cand le gasim din belsug.
Placinte poale-n brau cu mere si vaniliePlacinta cu dovleac este una dintre placintele mele preferate si nu exista toamna in care sa nu o fac de cateva ori.
Placinta cu dovleacDovleacul si dovlecelul, ras se pun intr-un vas, cu fundul dublu, la calit impreuna cu zaharul.
Placinta cu dovleac, dovlecel, migdale si nucaAmestecam drojdia cu zaharul pudra si laptele caldut.
Impletitura cu mereIntr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia.
Pizza cu nuci, pere si gorgonzolaPentru inceput facem ciulamaua.
Strudel cu mere din aluat de casaPentru umplutura: eu am avut merele deja pregatite, asadar le-am scos din congelator si le-am lasat la temperatura camerei.
Placinta cu mere, nuci si aluat cu vinSe dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea.
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarinEste o reteta frantuzeasca, cu un gust deosebit.
Coronite cu ricottaIntai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine.
Pateuri cu branza vegana si masline verziIn oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat.
Covrigi cu susanIn cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide.
Fursecuri ptr ceaiDrojdia proaspata se marunteste într-un castronel.
Placinte sarate cu branzaLaptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte.
Pariziene cu mere si nuciDrojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta.
Placinte cu branza dulceIntr-un castron se pun oul, sarea, iaurtul, untul, zaharul, zaharul vanilat si plicul de Finesse cu lamaie.
Fursecuri cu iaurt si aroma de lamaie decorate cu royal icingSe cern 500 g faina intr-un vas mare.
Cozonaci bicolori umpluti cu rahat, nuci si stafidePunem prunele la hidratat in apa calduta cu esenta de rom, pentru circa 30 de minute, apoi le punem la scurs.
Iepurasi de pasca cu prune uscate si rodieBlatul: Se mixeaza bine oul cu green sugar si un praf de sare.
Pasca polonezaSe pune faina intr-un vas, peste faina in care se amesteca praful de copt, sare,cacao si zaharul, se pune untul la...
Pasca cu branza dulce si aluat cu cacaoAnul acesta am pregatit pasca impletita cu branza dulce.
Pasca impletitaIn recipientul masinii de paine se pun: laptele, faina cernuta, sarea, zaharul, ouae, untul si drojdia.
Paine dulce cu stafideReteta de cozonac fara framantare. Cozonac fara framantare reteta simpla si delicioasa. Cum faci acasa cozonac fara framantare.
Cozonac fara framantareAluat-intr-un bol adaugam smantana la temperatura camerei, zaharul, drojdia, untul topit si racit, amestecam bine si lasam 5...
Pasca traditionalaPentru aluat: se pune faina in bolul robotului de bucatarie, impreuna cu sarea si chimenul.
Cosulete cu crema de branza si leurdaAluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus.
Cozonac cu caramel, nuci si arahide prajitePentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiatePentru aluat: se da margarina rece pe razuitoare, se amesteca impreuna cu putina faina.
Placinta taraneascaPregatim aluatul.
Cialzons cu fructe~Caramele cu dragosteAmestecam faina cu zaharul si sarea pe o suprafata de lucru cat mai rece posibil.
Inimioare pline de savoareIntr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.
Gogosi cu ciocolataDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor