Colac cu unt si magiun

Se pune faina de grau intr-un vas.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Colac cu unt si magiun

Ingrediente

  • -500 gr. faina de grau;
  • -25 gr. drojdie;
  • -1 lingura zahar;
  • -1 praf de sare;
  • -250 ml. chisleac,(iaurt doar ca este pregatit in casa);
  • -2 oua, unul de pus in aluat si unul de uns;
  • -200 gr. unt cu grasime 65%;
  • -2 linguri ulei;
  • -300 gr. magiun de prune.

Mod de preparare

Se pune faina de grau intr-un vas.

Intr-un castronel se pun iaurtul, drojdia, sarea, zaharul si se omogenizeaza compozita care se toarna peste faina, se adauga oul si se framanta aluatul. La final se adauga ulei putin cate putin si se continua framantatul pana cand aluatul se desprinde usor de pe vas. Se face semnul crucii peste aluat si se lasa sa se odihneasca si sa isi dubleze volumul.

Se scoate aluatul si se intinde pe masa de lucru ce a fost acoperita cu faina de grau. Se unge foaia de aluat cu unt, pachet ce a fost lasat cateva ore la temperatura camerei sa poata fi intins mai usor. Se impatureste aluatul si se da la frigider pret de o ora dupa care se poate lucra. Aluatul isi va dubla volumul chiar daca sta la frigider.

Se scoate aluatul, se intinde o foaie mare si cat mai subtire, se unge cu magiun de prune, se ruleaza si se pune in tava cu forma de colac. Se lasa pe aragaz pret de 10 minute sa inceapa sa creasca apoi se unge cu ou batut si se da la cuptorul incalzit, la foc potrivit pentru circa o ora sau pana cand se rumeneste frumos. Cand este copt se unge cu miere de albine si se poate servi. Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise