autor:

Brindusa_Aluculesei

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Retete de Craciun

Colac cu unt si magiun

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 ianuarie 2020

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 ianuarie 2020

Ingrediente
-500 gr. faina de grau, -25 gr. drojdie, -1 lingura zahar, -1 praf de sare, -250 ml. chisleac,(iaurt doar ca este pregatit in casa), -2 oua, unul de pus in aluat si unul de uns, -200 gr. unt cu grasime 65%, -2 linguri ulei, -300 gr. magiun de prune.

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Se pune faina de grau intr-un vas.

Intr-un castronel se pun iaurtul, drojdia, sarea, zaharul si se omogenizeaza compozita care se toarna peste faina, se adauga oul si se framanta aluatul. La final se adauga ulei putin cate putin si se continua framantatul pana cand aluatul se desprinde usor de pe vas. Se face semnul crucii peste aluat si se lasa sa se odihneasca si sa isi dubleze volumul.

Se scoate aluatul si se intinde pe masa de lucru ce a fost acoperita cu faina de grau. Se unge foaia de aluat cu unt, pachet ce a fost lasat cateva ore la temperatura camerei sa poata fi intins mai usor. Se impatureste aluatul si se da la frigider pret de o ora dupa care se poate lucra. Aluatul isi va dubla volumul chiar daca sta la frigider.

Se scoate aluatul, se intinde o foaie mare si cat mai subtire, se unge cu magiun de prune, se ruleaza si se pune in tava cu forma de colac. Se lasa pe aragaz pret de 10 minute sa inceapa sa creasca apoi se unge cu ou batut si se da la cuptorul incalzit, la foc potrivit pentru circa o ora sau pana cand se rumeneste frumos. Cand este copt se unge cu miere de albine si se poate servi. Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Colac cu unt si magiun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Prajitura Orion

Prajitura Orion

Sosul de piersici: Se spala piersicile si se taie in felii subtiri. Se pun intr-o craticioara

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Retete de Craciun
Sarmale cu carne de vita

Sarmale cu carne de vita

Treci carnea de vita prin masina de tocat, impreuna cu ceapa calita timp de 2 minute in doua linguri

21 voturi    0 comentarii
2h 2 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • -500 gr. faina de grau
  • -25 gr. drojdie
  • -1 lingura zahar
  • -1 praf de sare
  • -250 ml. chisleac,(iaurt doar ca este pregatit in casa)
  • -2 oua
  • unul de pus in aluat si unul de uns
  • -200 gr. unt cu grasime 65%
  • -2 linguri ulei
  • -300 gr. magiun de prune.

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

251 voturi    44 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

8 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Prajitura Televizor Prajitura Televizor

Foi: Intr-un castron se pun zaharul, untul, laptele, cacaua, ouale, amoniacul stins cu otet si putina faina. Se amesteca toate ingredientele

1 vot    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Carnati din carne de porc si vitel Carnati din carne de porc si vitel

Carnea si grasimea se taie in bucati mari si se dau prin masina de tocat carne (am dat o parte din carne si prin robotul de bucatarie

1 vot    0 comentarii
3h
Aperitive cu carne
Ciorba cu perisoare de curcan