Poale-n brau

Se farama drojdia si se dizolva in putin lapte caldut cu zaharul.

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
medie
Poale-n brau

Ingrediente

  • 25 g drojdie proaspătă,
  • 2 ouă,
  • 2 linguri zahăr,
  • 250 ml lapte călduţ,
  • 50 g unt la temperatura camerei,
  • 1 linguriţă rasă cu sare,
  • 500 g făină (+100g pentru presărat pe masă),
  • aprox 60 ml ulei pentru frământat,
  • pentru crema de brânză:
  • 300 g urdă,
  • 1 lingură smântână,
  • 2 linguri zahăr,
  • 2 linguri zahăr pudră vanilat de casă,
  • 1 ou + 1 albuş,
  • Stafide,
  • Coajă de lămâie,
  • În plus: 1 gălbenuş cu puţin lapte pentru uns.

Mod de preparare

Se fărâmă drojdia şi se dizolvă în puţin lapte călduţ cu zahărul, se adaugă apoi ouăle, restul de lapte, untul şi sare. Se amestecă, adăugând făina până când aluatul devine consistent. Se frământă, adăugând uleiul puţin câte puţin.

Se acoperă cu folie şi se lasă la crescut până îşi dublează volumul (o oră).

Pentru umplutură: se dă urda pe răzătoare, se amestecă împreună un ou şi un albuş bătute înainte într-o ceşcuţă, apoi cu smântâna, zahărul, zahărul pudră vanilat de casă (adică eu mi-l fac în casă dând zahărul la râşniţă până iese fin şi-l amestec cu zahăr Bourbon sau o păstaie de vanilie mărunţită şi ea).

Se împarte aluatul în două părţi, pentru a lucra mai uşor. Se presară făină pe masa de lucru. Se întinde primul aluat în foaie potrivită ca grosime. Se taie pătrate, se adaugă puţină umplutură, se presară stafide şi coajă de lămâie. Se ung marginile cu gălbenuş de ou bătut cu puţin lapte şi se împătureşte, aducând împreună colţurile opuse, lipindu-le tot cu gălbenuş cu lapte, să nu se desfacă la copt. Se ung şi pe deasupra şi se transferă într-o tavă pregătită cu foaie de copt.

Se pregăteşte la fel şi al doilea aluat.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu cam 5 minute, ca să se umfle, apoi se dă focul mic, pentru a se coace bine şi înauntru şi se lasă până se rumenesc bine (aprox 20 de minute).

Eu am obţinut 3 tăvi.

Timp de pregătire: 1h 20 min

Timp de coacere: 20-25 min (fiecare tavă)

Porţii: 20 de bucăţi

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/01/poale-n-brau.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise