autor:

Anca E. Voicu

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Poale-n brau

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 februarie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 februarie 2019

Ingrediente
25 g drojdie proaspătă,, 2 ouă,, 2 linguri zahăr,, 250 ml lapte călduţ,, 50 g unt la temperatura camerei,, 1 linguriţă rasă cu sare,, 500 g făină (+100g pentru presărat pe masă),, aprox 60 ml ulei pentru frământat,, , pentru crema de brânză:, 300 g urdă,, 1 lingură smântână,, 2 linguri zahăr,, 2 linguri zahăr pudră vanilat de casă,, 1 ou + 1 albuş,, Stafide,, Coajă de lămâie,, , În plus: 1 gălbenuş cu puţin lapte pentru uns.

Dificultate: Medie Timp: 2h 20 min

6 voturi

Mod de preparare



Se fărâmă drojdia şi se dizolvă în puţin lapte călduţ cu zahărul, se adaugă apoi ouăle, restul de lapte, untul şi sare. Se amestecă, adăugând făina până când aluatul devine consistent. Se frământă, adăugând uleiul puţin câte puţin.

Se acoperă cu folie şi se lasă la crescut până îşi dublează volumul (o oră).

Pentru umplutură: se dă urda pe răzătoare, se amestecă împreună un ou şi un albuş bătute înainte într-o ceşcuţă, apoi cu smântâna, zahărul, zahărul pudră vanilat de casă (adică eu mi-l fac în casă dând zahărul la râşniţă până iese fin şi-l amestec cu zahăr Bourbon sau o păstaie de vanilie mărunţită şi ea).

Se împarte aluatul în două părţi, pentru a lucra mai uşor. Se presară făină pe masa de lucru. Se întinde primul aluat în foaie potrivită ca grosime. Se taie pătrate, se adaugă puţină umplutură, se presară stafide şi coajă de lămâie. Se ung marginile cu gălbenuş de ou bătut cu puţin lapte şi se împătureşte, aducând împreună colţurile opuse, lipindu-le tot cu gălbenuş cu lapte, să nu se desfacă la copt. Se ung şi pe deasupra şi se transferă într-o tavă pregătită cu foaie de copt.

Se pregăteşte la fel şi al doilea aluat.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu cam 5 minute, ca să se umfle, apoi se dă focul mic, pentru a se coace bine şi înauntru şi se lasă până se rumenesc bine (aprox 20 de minute).

Eu am obţinut 3 tăvi.



Timp de pregătire: 1h 20 min

Timp de coacere: 20-25 min (fiecare tavă)

Porţii: 20 de bucăţi

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/01/poale-n-brau.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Poale-n brau" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Poale-n Brau/ Branzoaice

Poale-n Brau/ Branzoaice

Eu am facut aluatul la masina de paine, adaugand in ordine ingredientele lichide apoi cele solide:

24 voturi    4 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Poale-n brâu

Poale-n brâu

Cernem făina. Încălzim ușor laptele. Dizolvăm drojdia în lapte, adăugăm 3 linguri de făină

6 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cristina , 27 februarie 2019

    Sunt minunate! Le-am incercat si eu si mi-au placut mult!

  • Fara foto

    Sonia , 13 februarie 2019

    Wauu, sunt nemaipomenit de bune, de ce maninci parca ai mina si ma mult.

Dificultate

Medie

Timp

2h 20 min

6 voturi

Ingrediente

  • 25 g drojdie proaspătă,
  • 2 ouă,
  • 2 linguri zahăr,
  • 250 ml lapte călduţ,
  • 50 g unt la temperatura camerei,
  • 1 linguriţă rasă cu sare,
  • 500 g făină (+100g pentru presărat pe masă),
  • aprox 60 ml ulei pentru frământat,
  • pentru crema de brânză:
  • 300 g urdă,
  • 1 lingură smântână,
  • 2 linguri zahăr,
  • 2 linguri zahăr pudră vanilat de casă,
  • 1 ou + 1 albuş,
  • Stafide,
  • Coajă de lămâie,
  • În plus: 1 gălbenuş cu puţin lapte pentru uns.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

13 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Cristina

Sunt minunate! Le-am incercat si eu si mi-au placut mult!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mix?m cele 4 ou? împreun? cu zah?rul pân? cap?t? consisten?a unei creme; Ad?ug?m smântâna

2 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Chec de iaurt cu sos de ciocolatã