Nuci umplute cu crema de ciocolata si nuca macinata

Coji de nuci: Se topeste untul si se lasa sa se racoreasca.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Nuci umplute cu crema de ciocolata si nuca macinata

Ingrediente

  • Coji de nuci:
  • 300 g faina
  • 50 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 75 g unt topit
  • 75 ml lapte
  • 1/2 lingurita amoniac stins cu 1 lingurita otet
  • Crema:
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g unt
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • esenta de rom
  • 100 g nuca macinata
  • 90 g coji de aluat macinate (atat au ramas)

Mod de preparare

Coji de nuci:

Se topeste untul si se lasa sa se racoreasca.

Se cerne faina intr-un castron (pentru inceput puteti sa cerneti 200 g pentru ca este posibil sa nu intre toata). Se adauga zaharul, esenta de vanilie, oul, sarea, untul topit si racit, laptele si amoniacul stins cu otet. Se amesteca totul cu mana si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Se mai adauga faina daca este necesar. Se formeaza o bila din aluat si se pune la rece pentru cel putin jumatate de ora.

Dupa aceea, se incinge o forma pentru nuci la flacara aragazului, se unge cu untura solida si in fiecare gaura se pune cate o biluta de aluat. Se coace aluatul pe ambele parti. Se procedeaza la fel pana cand se termina aluatul.

Cojile de nuci astfel obtinute se curata de aluatul in exces de pe margini cu ajutorul unui cutit.

Restul de aluat se macina la robot.

Crema:

Se pune o cratita cu apa la foc.

Ouale se mixeaza cu zaharul intr-o craticioara, apoi se pun pe baie de abur pana cand se ingroasa putin, mestecand continuu cu o paleta de silicon. Se adauga untul si ciocolata taiate bucatele si se mesteca pana cand se topesc. Se ia craticiorul de pe baia de aburi si se adauga esenta de rom si nuca macinata. Se lasa sa se racoreasca, apoi se incorporeaza si restul de aluat macinat.

Se lasa crema sa se raceasca. Dupa aceea, se pune la frigider pentru a se intari putin.

Se umplu cojile de nuci cu crema.

Nucile umplute cu crema de ciocolata si nuca macinata se pot pudra cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gogosari in sos de mustar

Gogosari in sos de mustar

Reteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.

Gogosari in sos de mustar
Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise