Cozonaci cu aluat dospit la rece, umpluti cu ciocolata si rahat

Se cern 500 g faina intr-un castron mare.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Cozonaci cu aluat dospit la rece, umpluti cu ciocolata si rahat

Ingrediente

  • Aluat:
  • 700 g faina (sau cat cuprinde)
  • 20 g drojdie proaspata
  • 200 ml lapte cald
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • esenta de vanilie
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 5 linguri ulei
  • Umplutura:
  • 120 g ciocolata cu lapte
  • 2 ciocolate cu rom (88 g/buc)
  • 2 linguri apa
  • 50 g zahar
  • 30 g cacao
  • 50 g unt la temperatura camerei
  • 300 g rahat
  • Pentru uns:
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri zahar

Mod de preparare

Se cern 500 g faina intr-un castron mare.

Drojdia se faramiteaza si se amesteca cu circa jumatate din laptele cald pana cand se dizolva. Se toarna peste faina. Se adauga ouale, sarea (se pune peste faina, departe de drojdie) si esenta de vanilie. Se incepe framantarea, adaugand si restul de lapte si faina cat cuprinde. Se incorporeaza untul. Daca aluatul este tot lipicios, se adauga ulei si se framanta pana cand se dezlipeste de pe maini si de pe castron, formand o bila mare. Se acopera castronul cu o folie si se introduce la frigider pentru cel putin 4 ore. Se poate lasa si 24 de ore la frigider. Eu l-am lasat peste noapte.

Apoi, se rupe ciocolata, se pune intr-o craticioara, se adauga doua linguri de apa peste ea si se topeste.

Zaharul, cacaua si untul se amesteca pana cand devin ca o crema. Se toarna ciocolata peste ele si se omogenizeaza.

Rahatul se taie cubulete.

Se scoate aluatul din frigider si se intinde pe masa de lucru infainata. Se imparte in doua. Se unge o parte cu jumatate din crema de ciocolata si se adauga rahat din loc in loc. Se ruleaza si se transfera cu grija intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.

Se procedeaza la fel si cu cealalta jumatate de aluat.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi, iar cozonacii se acopera cu o folie, apoi cu un prosop. Se lasa sa creasca putin, se ung cu galbenusurile amestecate cu laptele si se presara zahar pe ei.

Se introduc tavile la cuptor pana cand cozonacii sunt frumos rumeniti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise