autor:

andraconstantinescu

» » , , , Retete de Pasti, Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Retete de Craciun

Cozonaci cu aluat dospit la rece, umpluti cu ciocolata si rahat

Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2020

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2020

Ingrediente
Aluat:, 700 g faina (sau cat cuprinde), 20 g drojdie proaspata, 200 ml lapte cald, 150 g zahar, 2 oua, 1 praf de sare, esenta de vanilie, 100 g unt la temperatura camerei, 5 linguri ulei, Umplutura:, 120 g ciocolata cu lapte, 2 ciocolate cu rom (88 g/buc), 2 linguri apa, 50 g zahar, 30 g cacao, 50 g unt la temperatura camerei, 300 g rahat, Pentru uns:, 2 galbenusuri, 2 linguri lapte, 2 linguri zahar

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Se cern 500 g faina intr-un castron mare.



Drojdia se faramiteaza si se amesteca cu circa jumatate din laptele cald pana cand se dizolva. Se toarna peste faina. Se adauga ouale, sarea (se pune peste faina, departe de drojdie) si esenta de vanilie. Se incepe framantarea, adaugand si restul de lapte si faina cat cuprinde. Se incorporeaza untul. Daca aluatul este tot lipicios, se adauga ulei si se framanta pana cand se dezlipeste de pe maini si de pe castron, formand o bila mare. Se acopera castronul cu o folie si se introduce la frigider pentru cel putin 4 ore. Se poate lasa si 24 de ore la frigider. Eu l-am lasat peste noapte.



Apoi, se rupe ciocolata, se pune intr-o craticioara, se adauga doua linguri de apa peste ea si se topeste.



Zaharul, cacaua si untul se amesteca pana cand devin ca o crema. Se toarna ciocolata peste ele si se omogenizeaza.



Rahatul se taie cubulete.





Se scoate aluatul din frigider si se intinde pe masa de lucru infainata. Se imparte in doua. Se unge o parte cu jumatate din crema de ciocolata si se adauga rahat din loc in loc. Se ruleaza si se transfera cu grija intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.



Se procedeaza la fel si cu cealalta jumatate de aluat.



Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi, iar cozonacii se acopera cu o folie, apoi cu un prosop. Se lasa sa creasca putin, se ung cu galbenusurile amestecate cu laptele si se presara zahar pe ei.



Se introduc tavile la cuptor pana cand cozonacii sunt frumos rumeniti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonaci cu aluat dospit la rece, umpluti cu ciocolata si rahat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Cozonaci cu bezea, cacao si nuca

Cozonaci cu bezea, cacao si nuca

Am pregatit doi cozonaci cu bezea, cacao, nuca, coaja de lamaie si de portocala, stafide si rahat. Mod

1 vot    0 comentarii
2h 40 min
Retete de Pasti
Friptura de Iepure la Cuptor

Friptura de Iepure la Cuptor

Pasul 1: Incalzim cuptorul. Scoatem bucatile de carne de iepure din marinata si le stergem bine. Pasul

1 vot    0 comentarii
1h 40 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 700 g faina (sau cat cuprinde)
  • 20 g drojdie proaspata
  • 200 ml lapte cald
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • esenta de vanilie
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 5 linguri ulei
  • Umplutura:
  • 120 g ciocolata cu lapte
  • 2 ciocolate cu rom (88 g/buc)
  • 2 linguri apa
  • 50 g zahar
  • 30 g cacao
  • 50 g unt la temperatura camerei
  • 300 g rahat
  • Pentru uns:
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri zahar

Raporteaza reteta

Retete
de andraconstantinescu
Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine: Intr-un castron se pune faina, formandu-se o gropita in mijloc. Drojdia si zaharul se

14 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile

2 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Tort Egiptean

Tort Egiptean

Pregatirea folior: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile cu un praf

6 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Prajitura cu foi si ciocolata, bicolora Prajitura cu foi si ciocolata, bicolora

Ciocolata, untul, zaharul si laptele se pun impreuna la foc si se amesteca continuu pana cand ciocolata si untul se topesc. Se lasa

5 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Prajitura Ora 12 Prajitura Ora 12

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu jumatate din

3 voturi    2 comentarii
2h
Retete de Pasti
Iepure la vas roman
Cookie Settings