autor:

kok miori

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Fursecuri ptr ceai

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 29 mai 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 29 mai 2018

Ingrediente
1 kg de faina, 2 plicuri praf de copt, 1 pahar de ulei, 1 pahar si jumatate de zahar, 3 oua, 4 linguri de susan, 1/2 pahar de apa, putina sare, 2 linguri de coaja de lamaie rasa sau de portocala, putin mac sau anason macinat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

1 vot

Mod de preparare

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se adauga susanul, anison faina si praful de copt. Iese un aluat bun de intins, dar il lasam la odihna 1 ora.

Dupa ce a trecut ora, impartim aluatul in patru bucati, si din fiecare bucata intindem o foaie de 1/2 cm si taiem romburi cu o rotita zimzata ca sa-i dam o forma frumoasa.

Pe o tava tapetata cu hartie de copt asezam patratele si le coacem la 160 de grade C, timp de 20 de minute pana se auresc putin.

Se pastreaza intr-o cutie inchisa etans si se mentin bine cateva saptamani.

Sunt foarte gustoase la un ceai sau chiar si asa de rontait.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri ptr ceai" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Brioșe cu iaurt și lămâie

Brioșe cu iaurt și lămâie

Într-un castron am amestecat iaurtul cu zahărul, apoi am adăugat pe rând, ouăle, coaja

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu aroma de portocale

Fursecuri cu aroma de portocale

Omogenizez zaharul cu untul si ouale.Adaug zeama si coaja de portocale, apoi restul ingredientelor.

6 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg de faina
  • 2 plicuri praf de copt
  • 1 pahar de ulei
  • 1 pahar si jumatate de zahar
  • 3 oua
  • 4 linguri de susan
  • 1/2 pahar de apa
  • putina sare
  • 2 linguri de coaja de lamaie rasa sau de portocala
  • putin mac sau anason macinat

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Fursecuri cu ghimbir