autor:

tania

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Placinta cu dovleac

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 octombrie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 octombrie 2018

Ingrediente
Aluat:, 500 g faina, 25 g drojdie proaspata sau 10 g uscata, 1/2 lingura sare, 1 ou, 4-5 linguri ulei, 300 ml apa calda, , Compozitia:, 1,5 kg dovleac, 250 g zahar(daca doriti mai dulce mai puteti adauga), 2 linguri scortisoara, 50 g unt, 1 praf de sare, 2 lingurite zeama lamaie( facultativ), 150 g nuca maruntita, 2 plicuri mici de vanilie, sau 2 linguri, , Pentru uns:, 2 linguri ulei amestecat cu 2 linguri unt, , Decor:, Zahar pudra vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Placinta cu dovleac este una dintre placintele mele preferate si nu exista toamna in care sa nu o fac de cateva ori. Si cum toamna a batut la usa, am si pregatit placinta preferata, pe care am savurat-o cu foarte mare pofta. Pentru placinta, eu nu folosesc foi subtiri, ci fac un aluat de casa, care e foarte rapid si nu necesita nici prea multe ingrediente. Mai intai ne vom ocupa de umplutura care are nevoie de putin timp ca sa se raceasca, de ce spun asta, pentru ca aluatul nostru nu trebuie lasat sa creasca decat doar cateva minute sa se odihneasca.

Mai intai vom taia dovleacul in doua si il vom scobi de seminte, apoi se decojeste si il vom felia in felii nu prea groase, apoi il vom rade pe razatoarea cu gauri mari.

Intr-o cratita incapatoare vom topi cele 50 de grame de unt, si vom adauga dovleacul ras, zaharul, scortisoara, nuca maruntita, praful de sare, vanilia si daca doriti putina zeama de lamaie. Vom cali dovleacul, amestecand din cand in cand pana cand se inmoaie, aproximativ 15 minute, dupa care il vom lua de pe foc si il vom lasa sa se raceasca complet.

In timp ce se raceste umplutura, ne vom ocupa de aluat. Vom cerne faina intr-un castron, iar in mijloc vom face o adancitura in care vom pune, drojdia cu zaharul si cateva linguri de apa ca sa dospeasca. Lasam 5 minute la loc cald, iar dupa ce a dospit, adaugam oul, sarea si restul de apa rece si vom incepe framantatul. In functie de calitatea fainii, ar putea sa fie nevoie de inca putina apa sau de inca putina faina. Vom framanta aluatul, iar la sfarsit vom adauga uleiul si vom continua framantatul pana cand aluatul devine foarte neted, nelipicios si cu o consistenta ceva mai ferma decat a unui aluat de paine (framantatul trebuie sa dureze cel putin 15 minute). Aluatul il vom acoperi cu folie alimentara si il vom lasa sa se odihneasca cel putin 15 minute. Dupa ce s-a odihnit, vom imparti aluatul in 3 bucati, astfel vom obtine 3 placinte, pe care le vom coace intr-o tava cu dim. 30 x 33cm. Vom intinde prima foaie pe masa de lucru pe care vom presara putina faina, ca sa nu se lipeasca. Vom imparti compozitia in 3 parti, iar dupa ce am intins foaia, care nu trebuie sa fie prea subtire, ca sa nu se rupa la rulat, vom pune compozitia pe foaie, o vom rula, iar la sfarsit vom introduce capetele spre interior, pentru a evita iesirea umpluturii. Ideal este sa nu se rupa foia deloc, dar niste mici perforatii sunt admise. Dupa ce am rulat placinta, o vom pune in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt sau ulei. Vom proceda la fel cu celelalte 2 bucati de aluat, suprafata lor se unge cu amestecul de unt topit si ulei, iar dupa ce le-am terminat le vom da la cuptorul

preincalzit la 190 de grade C, timp de 10 minute, apoi focul se reduce la 180 de grade C si se continua coacerea inca 35 de minute. Dupa ce s-au rumenit frumos, le vom scoate si le vom lasa sa se raceasca 15-20 de minute, dupa care le vom pudra cu zahar vanilat. Vom felia placinta, dar sa fim atenti ca feliile sa nu fie prea subtiri ca sa nu se rupa, pentru ca foile sunt foarte fragede. Este o placinta foarte delicioasa si aromata.

Va doresc : Pofta buna!

Specific: Romania
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Placinta cu dovleac, de post

Placinta cu dovleac, de post

Mai intai pregatiti dovleacul. Curatati-l de coaja si seminte si dati-l pe razatoare sau tocati-l

16 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post
Placinta cu dovleac si stafide

Placinta cu dovleac si stafide

 Curăță și taie in felii dovleacul și pune-l la copt. Pentru aluat, amesteca margarina

0 voturi    0 comentarii
45 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 25 %
999.99 lei
749.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata sau 10 g uscata
  • 1/2 lingura sare
  • 1 ou
  • 4-5 linguri ulei
  • 300 ml apa calda
  • Compozitia:
  • 1,5 kg dovleac
  • 250 g zahar(daca doriti mai dulce mai puteti adauga)
  • 2 linguri scortisoara
  • 50 g unt
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurite zeama lamaie( facultativ)
  • 150 g nuca maruntita
  • 2 plicuri mici de vanilie
  • sau 2 linguri
  • Pentru uns:
  • 2 linguri ulei amestecat cu 2 linguri unt
  • Decor:
  • Zahar pudra vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

1 vot    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    2 comentarii
35 min
Aperitive
BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

Mod de preparare BAME CU CARNE DE VITA Carnea de vita se spala si se portioneaza. Ceapa se curata,

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Cupcakes decorate cu buttercream Cupcakes decorate cu buttercream

Mai intai se pregatesc briosele. Mixul de briose se amesteca usor cu uleiul si laptele si se mixeaza bine cu mixerul pana cand se inglobeaza

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Spirale cu mere si stafide Spirale cu mere si stafide

Cernem faina intr-un castron (eu am framantat intr-o covata pe care am achizitionat-o anul acesta de la Targul Olarilor, si de care

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fursecuri cu nuca