autor:

Laura_Nechita

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci

Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 aprilie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 aprilie 2018

Ingrediente
aluat:, 300 ml lapte , 20 gr drojdie proaspătă, 1 praf de sare, 3 lg zahăr brut, 2 ouă de găină, 500 gr făină de grâu, 1/2 cană ulei, umplutura:, 6-7 mere, 80 gr zahăr brut, 100 gr miez nucă, 2 morcovi potriviți, 200 ml suc de portocale (fresh), condimente pt turtă dulce:, scorțișoară/ghimbir/anason, 100-150 gr biscuiți simpli, 1 ou pentru uns

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte.



Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se adaugă puțin lapte călduț și se lasă 10 minute deoparte.



Într-un castron mare, se cerne făina. Se face un locaș, se adaugă maiaua, ouăle, și restul de lapte. Se amestecă inițial cu un tel, apoi se frământă cu mână, adăugând și incorporând treptat uleiul. Aluatul nu trebuie să fie foarte dens, mai degrabă molicel. În funcție de tipul de făină, mărimea ouălor, este posibil să mai fie nevoie de 50 gr făină. Se acoperă vasul cu un ștergar curat, se lasă deoparte aluatul până își dublează volumul.



Între timp, se spală și se curăță merele și morcovul. Se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari.



Morcovul se hidratează în sucul de portocale. Apoi se adaugă peste merele rase, împreună cu zahărul brut.



Biscuiții se macină fin la roboțel. Se adaugă 2 lg de mix de condimente.



Miezul de nucă se toacă la roboțel, în funcție de granulația care vă place. Mie îmi place să simt boabe de nucă, însă anumite persoane preferă nuca măcinată mai mult.



Pesmetul de biscuiți se adaugă peste compoziția de mere și morcovi și se amestecă cu o spatulă. Pesmetul va absorbi din sucul lăsat de mere care va aduce un plus de dulceață și va condimenta compoziția datorită condimentelor încorporate în acesta.



Se lasă deoparte.



Se pregătește o tavă cu hârtie de copt. Se pornește cuptorul, se setează temperatura de 180 grade C.



Pe un blat de lucru, se răstoarnă compoziția. Se porționează 6-8 bucăți de aceeași dimensiune.



Se întinde fiecare bucată în formă de dreptunghi, o laterală se taie fâșii cca. 1/3 din lungimea aluatului. Se așază 2-3 lg compoziție de mere, se rulează, apoi se așază în tavă. Se procedează astfel cu toate celelalte bucăți. Se ung cu ou bătut, se presară un praf de condimente.



Se pun în cuptorul preîncălzit, se coc la 180 grade C, timp de 30-40 minute. Când sunt frumos rumenite, se oprește focul, se scot din cuptor, se ung cu puțină apă, apoi se acoperă cu un ștergar curat. Se lasă până se temperează.



Se servesc cu mare poftă, alături de o cană cu ceai de lămâie sau după preferințe!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu mere si nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Guguluf marmorat

Guguluf marmorat

Separam ouale,galbenusurile le mixam bine cu zaharul si margarina tinuta la temperatura camerei.Adaugam

8 voturi    10 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Intr-o oala se pun 200g zahar si se topesc cu grija sa nu se arda ca devine amar. Dupa ce s-a topit

9 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • aluat:
  • 300 ml lapte 
  • 20 gr drojdie proaspătă
  • 1 praf de sare
  • 3 lg zahăr brut
  • 2 ouă de găină
  • 500 gr făină de grâu
  • 1/2 cană ulei
  • umplutura:
  • 6-7 mere
  • 80 gr zahăr brut
  • 100 gr miez nucă
  • 2 morcovi potriviți
  • 200 ml suc de portocale (fresh)
  • condimente pt turtă dulce:
  • scorțișoară/ghimbir/anason
  • 100-150 gr biscuiți simpli
  • 1 ou pentru uns

Raporteaza reteta

Retete
de Laura_Nechita
Chec zebra

Chec zebra

Intr-un castron, am pus in ordine 1 cana lapte, uleiul, zaharul si am amestecat bine cu un tel. Am

42 voturi    43 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot,

18 voturi    6 comentarii
40 min
Prajituri
Cheesecake cu afine si mure

Cheesecake cu afine si mure

Biscutii cu zaharul si fructele de goji i-am rasnit la robot, nu foarte marunt. Am adaugat untul

22 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Batoane cu fulgi de orez