Reteta postata pe: 10 noiembrie 2018
Ingrediente
2 foi de aluat (făcut în casa sau foietaj), 4 mere, zeama de la 1 lamaie, scortisoara, 200 ml apa, zahar pudra
Dificultate: Medie | Timp: 45 min
Mod de preparare
Merele se spala, se curata de samburi și se dau pe răzătoare ptr a obține feliute subțiri. Intr-o craticioara punem sucul de lamaie si apa. Adaugam feliutele de mere si punem craticioara pe foc. Lasam feliutele inca aproximativ 3 minute dupa ce apa a dat in clocot. Feliutele trebuie sa fie putin moi, cat sa fie manevrabile. Presaram faina pe masa de lucru.Intindem foi de aluat su cu un cutit taiem fasii de 3-4 cm. Pe fiecare fasie de aluat, asezam feliile de mere (scurse) usor suprapuse. Presaram scortioara dupa gust. Rulam usor strans si cu grija, rezultand astfel un trandafir. Asezam fiecare trandafir intr-o tava de copt pentru brioșe sau putem improviza cu ajutorul hârtiei de copt o forma rotunda în care sa încapă trandafirul. Preincalzim cuptorul la 180 grade C si coacem timp de 20-25 de minute. Ii servim cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiri cu mar" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Prajituri
Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o
38 voturi
27 comentarii
1h
Incepem asa:
pentru un blat folosim:
4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate