autor:

ANA KEZDI

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Trandafiri din uscatele

Autor: ANA KEZDI (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 aprilie 2020

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ANA KEZDI (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 aprilie 2020

Ingrediente
6 gălbenușuri de oua, 300 ml smântână, 100 g unt, Un vârf de cuțit de sare, 500 g făină, 500 ml ulei pentru prăjit., Se serveste cu, 200 g dulceață dupa preferintă, 50 g zahăr pudră

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Untul se freaca cu faina intre palme sa se disperseze bine, fara sa ramana bucatele mici de unt. Apoi se adauga galbenusurile, smantana, sarea si se framanta un aluat nu prea vartos.

Se infasoara in folie alimentara si se pune la rece pentru 30 minute.

Se întinde o foaie rotundă ca de tăiței cu grosimea de 2-3 mm, apoi se decupeză rodele de 3 dimensiun diferite se cresteză marginea fiecărei rondele în patru locuri, cam 1 cm adancime, peste rondeaua mare, unsă cu puțin albuș in mijloc, se așază rondeaua mijlocie la fel unsă cu albuș , apoi cel mic , se apasă cu degetul în mijloc peste toate trei să se lipească.

Aluatul rămas între rondele se frământă din nou și din ele se fac alte rodele sau uscațele simple.

Când sunt toate gata se prăjesc în ulei încins cu partea de superioara (cercul mic ) în jos ca să se desfacă ca petalele unui trandafir .Se coc pe fiecare parte câte 3-4 minute fără să se rumenească prea tare. Se scot din grăsime pe un prosop de hârtie se pudrează cu zahăr vanilat, apoi în mijlocul fiecărui trandafir se pune dulceață.
Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiri din uscatele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu nuca de cocos

Prajitura cu nuca de cocos

Nu am nicio indoiala ca foarte multe persoane isi aduc aminte de acele seri de duminica petrecute

26 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Clatite marocane

Clatite marocane

Se amesteca toate ingredientele impreuna intr-un recipient adinc,pina se obtine o pasta groasa si

4 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 6 gălbenușuri de oua
  • 300 ml smântână
  • 100 g unt
  • Un vârf de cuțit de sare
  • 500 g făină
  • 500 ml ulei pentru prăjit.
  • Se serveste cu
  • 200 g dulceață dupa preferintă
  • 50 g zahăr pudră

Raporteaza reteta

Retete
de ANA KEZDI
Ciorba de perisoare cu zeama de varza acra

Ciorba de perisoare cu zeama de varza acra

Se pune la fiert zeama de varză cu apa și cu ceapa, (nu se pune sare, numai la sfârșit se

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Supe de carne
Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

Costita afumata se pune la fiert, cu 2-3 cani de apa. Varza se taie fidelute subtiri, daca este

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Placinta cu rubarba

Placinta cu rubarba

Rubarba se spală, se şterge cu prosop de hârtie şi se taie în felii de 1 cm . Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi (reteta bunicii) Gogosi (reteta bunicii)

Drojdia se inmoaie in putin lapte, apoi se pune intr-un bol mai mare faina se face o gaura in miljocul faini unde se pune oul, zaharul,

41 voturi    4 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Prajitura cu mere 2