autor:

ANA KEZDI

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Trandafiri din uscatele

Autor: ANA KEZDI (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 aprilie 2020

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ANA KEZDI (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 aprilie 2020

Ingrediente
6 gălbenușuri de oua, 300 ml smântână, 100 g unt, Un vârf de cuțit de sare, 500 g făină, 500 ml ulei pentru prăjit., Se serveste cu, 200 g dulceață dupa preferintă, 50 g zahăr pudră

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Untul se freaca cu faina intre palme sa se disperseze bine, fara sa ramana bucatele mici de unt. Apoi se adauga galbenusurile, smantana, sarea si se framanta un aluat nu prea vartos.

Se infasoara in folie alimentara si se pune la rece pentru 30 minute.

Se întinde o foaie rotundă ca de tăiței cu grosimea de 2-3 mm, apoi se decupeză rodele de 3 dimensiun diferite se cresteză marginea fiecărei rondele în patru locuri, cam 1 cm adancime, peste rondeaua mare, unsă cu puțin albuș in mijloc, se așază rondeaua mijlocie la fel unsă cu albuș , apoi cel mic , se apasă cu degetul în mijloc peste toate trei să se lipească.

Aluatul rămas între rondele se frământă din nou și din ele se fac alte rodele sau uscațele simple.

Când sunt toate gata se prăjesc în ulei încins cu partea de superioara (cercul mic ) în jos ca să se desfacă ca petalele unui trandafir .Se coc pe fiecare parte câte 3-4 minute fără să se rumenească prea tare. Se scot din grăsime pe un prosop de hârtie se pudrează cu zahăr vanilat, apoi în mijlocul fiecărui trandafir se pune dulceață.
Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiri din uscatele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tahini halva

Tahini halva

Se unge tava/forma cu unt. Se incalzeste la foc potrivit zaharul cu laptele (cit sa fie doar fierbinte). Se

12 voturi    4 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Tarta cu lamaie si lapte condensat

Tarta cu lamaie si lapte condensat

Sfaramam biscuitii,( eu i-am cumparat gata sfaramati) ii amestecam cu cacaoa si apoi cu untul la

2 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 6 gălbenușuri de oua
  • 300 ml smântână
  • 100 g unt
  • Un vârf de cuțit de sare
  • 500 g făină
  • 500 ml ulei pentru prăjit.
  • Se serveste cu
  • 200 g dulceață dupa preferintă
  • 50 g zahăr pudră

Raporteaza reteta

Retete
de ANA KEZDI
Ciorba de perisoare cu zeama de varza acra

Ciorba de perisoare cu zeama de varza acra

Se pune la fiert zeama de varză cu apa și cu ceapa, (nu se pune sare, numai la sfârșit se

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Supe de carne
Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

Costita afumata se pune la fiert, cu 2-3 cani de apa. Varza se taie fidelute subtiri, daca este

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Placinta cu rubarba

Placinta cu rubarba

Rubarba se spală, se şterge cu prosop de hârtie şi se taie în felii de 1 cm . Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere