Taralli. Covrigei cu ulei de masline si vin alb

Reteta Taralli. Covrigei cu ulei de masline si vin alb reteta italieneasca. Covrigei italienesti. reteta Taralli pugliesi.

Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa
Taralli. Covrigei cu ulei de masline si vin alb

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 150 ml ulei de masline
  • 125 ml vin alb sec
  • 1 lingurita cu varf de sare
  • 1 lingurita de oregano uscat
  • un varf de lingurita de ardei iute macinat (sau boia iute)

Mod de preparare

Reteta de Taralli, covrigei cu ulei de masline si vin alb am invatat s-o prepar in Italia, de la o vecina din Puglia. Sunt covrigei crocanti, gustosi, friabili, ce contin ingrediente simple, la indemana oricui.

Sunt perfecti pe platourile cu aperitive, ca si gustare sau de rontait la un pahar de vin sau bere.

Intr-un bol punem faina, uleiul de masline, vinul, sarea, ardeiul iute macinat si oregano. Framantam un aluat omogen si nelipicios, pe care il lasam o jumatate de ora la odihna, acoperit cu un prosop de bucatarie.

Apoi formam din aluat snurulete de 10 cm si uniti capetele. Covrigeii trebuie sa aiba forma un pic alungita.

Cand ati terminat de modelat, puneti un vas cu apa la fiert si puneti cate 14-15 covrigei. Cand au iesit la suprafata, luati-ii cu o spumiera si asezati-i pe un prosop curat de bucatarie.

Apoi asezati-i in tavi unse cu ulei si coaceti-i la 190 de grade C, in jur de 20 de minute sau pana cand incep sa se rumeneasca frumos.

Pastrati-i in cutii metalice sau borcane de sticla, important este sa nu prinda umiditate.

Incercati si voi reteta de Taralli, covrigei cu ullei de masline si vin alb, sunt grozavi. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise