Covrigi de casa - cea mai simpla si buna reteta

Reteta de covrigi de casa este una foarte buna, simpla, cu rezultat grozav. Obtinem niste covrigi de casa deliciosi, cu miez moale, pufos si coaja crocanta, plina de seminte.

Portii
13
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
medie
Covrigi de casa - cea mai simpla si buna reteta

Ingrediente

  • 500 g faina 000
  • 280 g apa calda
  • 20 g proaspata sau 7 g drojdie uscata
  • 1 lingurita cu varf de sare
  • 1 lingura cu varf de zahar
  • 40 ml ulei
  • Pentru fiert covrigii:
  • 1 l apa
  • 2 linguri de bicarbonat de sodiu
  • Decor:
  • susan, seminte de in, mac, sare grunjoasa, chimen, etc.

Mod de preparare

Reteta de covrigi de casa este una foarte simpla, cu rezultat grozav. Obtinem niste covrigi de casa deliciosi, cu miez moale, pufos si coaja crocanta, plina de seminte.

Cernem faina intr-un bol mare si punem sarea si zaharul.

Drojdia o amestecam cu zaharul si putina apa caldutra si o lasam 10-15 minute sa se activeze. Daca folositi drojdie uscata, o adaugati direct peste faina, in bol.

Cand drojdia s-a activat, o punem in bol si adaugam incet, incet apa calduta amestecata cu uleiul. Framantam 10-15 minute aluatul obtinut. Il acoperim apoi si-l lasam sa creasca timp de 50-60 de minute, pana isi dubleaza volumul.

Apoi facem un snur lung din aluat si-l taiem in 12-13 bucati, aproximativ egale. Din fiecare bucatica facem un snurulet, caruia ii dam forma de covrig bretzel. Procedam asa pana terminam toate bucatile de aluat,apoi ii mai lasam la crescut un sfert de ora.

Intre timp, punem pe foc o oala cu un litru de apa, iar cand a dat primul clocot adaugam bicarbonatul. Punem covrigii pe rand in apa, ii oparim cateva secunde pe ambele parti, ii scoatem cu o spumiera si-i punem in tava de copt.

Presaram pe ei imediat sare mare, susan, mac, seminte de in, chimen, la alegere. Ii coacem 20-25 de minute la 220 °C.

Sper ca v-am facut pofta si veti incerca si voi reteta de covrigi de casa, sunt deliciosi.

Daca sunteti fani covrigi de casa, va mai recomandam si covrigii turcesti cu susan, covrigii polonezi sau covrigii cu mac si sare. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise