autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Covrigi polonezi

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 martie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 martie 2016

Ingrediente
Pentru aluat:, 550 gr faina, 10 gr drojdie uscat, 75 gr zahar, 250 ml lapte, 100 gr unt, 2 lingurite vanilie, coaja rasa de lamaie, un praf de sare, Pentru uns foile:, 50 gr unt, 1 lingura zahar pudra, 1 lingurita esenta de vanilie, Pentru uns covrigii:, 1 galbnenus, 2-3 linguri lapte, Pentru sirop:, 3 linguri miere, 100 ml apa

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Aluatul:
Topim untul si il lasam sa se racoreaca, iar laptele il punem pe foc, cat sa fie caldut.
Intr-un castronel punem drojdia, 4-5 linguri de lapte si o lingura de faina. Le amestecam, lasam drojdia sa creasca 5-10 minute.
Intr-un bol cernem faina.
Presaram sarea, vanilia, zaharul, coaja rasa de lamaie si le amestecam.
Adaugam drojdia crescuta, laptele si incepem framantarea.
Incorporam si untul topit, bine de tot. Aluatul trebuie sa fie unul elastic si nelipicios.
Il acoperim cu un prosop, il lasam la dospit o ora, o ora si ceva.
Cele 50 de gr de unt, le amestecam cu zaharul pudra si vanilia.
Presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul dospit, pe care il impartim in doua.
Luam prima bucata de aluat, intindem o foaie dreptunghiulara, potrivit de subtire.
Punem jumatate din cantitatea de unt, o intindem pe intreaga suprafata.
Impaturim foaia pe jumatate, taiem fasii cam de 2 cm (eu le-am taiat putin mai mari).
Fiecare fasie, o taiem in doua la randul sau pe lungime, dar lasam un capat netaiat.
Impletim cele doua fasii, apoi ii dam forma de covrig. Puteti sa il faceti in ce forma doriti.
Procedam tot asa si cu celelalte fasii.
Cum am procedat cu prima jumatate de aluat, la fel facem si cu a doua.
Covrigii obtinuti ii asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Batem galbenusul cu lapte si cu acest amestec ungem covrigii.
Ii introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana covrigii se rumenesc.
Cat timp stau la cuptor, punem apa intr-un ibric cu mierea, le transferam pe foc si amestecam pana mierea se topeste, apoi dam siropul deoparte.
Cand sunt gata covrigii, ii scoatem din cuptor si ii ungem bine cu sirop.
Ii servim calzi.
Daca nu ii serviti imediat, dupa ce ii insiropati, ii acoperiti cu un prosop gros, pentru a se pastra fragezi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi polonezi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Covrigi polonezi

Covrigi polonezi

De mult erau pe lista acesti covrigi polonezi si in sfarsit le-a venit randul. Sunt foarte buni,

4 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri pentru copii
Clatite cu crema Chantilly si sos de ciocolata

Clatite cu crema Chantilly si sos de ciocolata

Intr-un vas in care vom prepara clatitele ,cernem faina cu praful de copt si cacaoa. Punem sarea

3 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 25 %
249.99 lei
187.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2017

    Multumesc mult, Dantes!

  • Fara foto

    dantes (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2017

    Super covrigi, felicitari!

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 550 gr faina
  • 10 gr drojdie uscat
  • 75 gr zahar
  • 250 ml lapte
  • 100 gr unt
  • 2 lingurite vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
  • Pentru uns foile:
  • 50 gr unt
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru uns covrigii:
  • 1 galbnenus
  • 2-3 linguri lapte
  • Pentru sirop:
  • 3 linguri miere
  • 100 ml apa

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc mult, Dantes!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Cum se face coliva  cu nuca Cum se face coliva cu nuca

Cum se face coliva cu nuca Se fierbe graul la foc mic sau la cuptor.Incorporam graul cu zaharul,aromele, biscuitii,nucile,cacao.

9 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Cum se face coliva la Multicooker Cum se face coliva la Multicooker

Cum se face coliva la Multicooker Grâul se alege, se curăţă de impurităţi, se spală în 9 ape călduţe numite cele

4 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Placinta cu mere si nuca