autor:

Mihaela11

» » Cafele si ceaiuri

Ceai srilankez cu zahar de cocotier( coconut sugar)

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2012

Ingrediente
Sri Lanka este o tara minunata care te impresioneaza prin diversitatea florei luxuriante., Plante exotice,paduri tropicale,orezarii,orhidee de vis,plantatii de fructe tropicale, si nu in ultimul rand plantatiile cu faimosul ceai de Ceylon iti incanta ochii si sufletul., Pe drumul de la Kandy la Nuwara Eliya incet,incet plantatiile de bananieri devin tot mai rare si soseaua serpuieste printre dealuri si apoi munti acoperiti complet de plantatii de ceai de o nuanta de verde ireala., Am oprit la plantatia si fabrica de ceai Glenloch, unde am fost familiarizati cu procesarea si gradarea ceaiului., Culesul frunzelor de ceai se face manual din cauza reliefului accidentat care nu permite folosirea utilajelor o munca extenuanta si platita in functie de cantitatea de frunze culeasa., Apoi am fost serviti cu ceai proaspat pe o terasa cu vedere la plantatia de ceai ., Aer de munte curat completat perfect cu o cana de ceai pur de Ceylon !, De asemenea ,de la magazinul plantatiei se poate cumpara ceai de productie proprie: negru,verde, alb si cu diferite arome:lamaie,ghimbir,cardamom,scortisoara,rom…, La Grand Hotel in Nuwara Eliya am fost intampinati cu ceai amar si zahar de cocos., Se topeste in gura cubul de zahar de cocos si apoi se bea ceaiul, avand senzatia ca este indulcit., Zaharul de cocos se obtine din sucul colectat de la inflorescentele cocotierului si este folosit de mii de ani in Sudul si Sud-estul Asiei, in tarile in care cocotierul creste in abundenta., Fermierii fac o crestatura in inflorescenta cocotierului, inclina putin cocotierul ,legand doi arbori unul de celalalt cu ajutorul unor cabluri si sucul care incepe sa curga este colectat in containere special de bambus., Sucul astfel obtinut se pune la fiert la foc mic in wok-uri gigante pana se evaporeaza lichidul si se obtine un sirop, care apoi, se mai concentreaza pana se obtin cristale sau blocuri de zahar., Zaharul de cocos este aproape la fel de dulce ca zaharul brun, dar are o aroma fina de caramel., Intrucat zaharul de cocos nu este rafinat, culoarea,dulceata si aroma variaza., Zaharul de cocos are un indice glicemic redus si este mai sanatos decat zaharul alb., De asemenea este bogat in potasiu,magneziu,zinc ,vitamine B1,B2,B3 ,B6 continutul in fier este de 36 de ori mai mare decat cel al zaharului brun., Se poate folosi ca inlocuitor de zahar la pacientii cu diabet zaharat., Pe drumul de la Nuwara Eliya la Bentota am cumparat zahar de cocos invelit in mod traditional in frunze uscate de cocotier., In Sri Lanka, in mod traditional, ceaiul este o infuzie de frunze si se bea foarte dulce si de obicei se adauga lapte., Avem nevoie de:, -ceai srilankez, -apa fierbinte, -zahar de cocos, -lapte(optional)

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

9 voturi

Mod de preparare

Se pune apa fierbite in ibric sau direct in cana, se adauga ceaiul (varsat sau pachetele) si se lasa sa se infuzeze 5 minute.
Se dizolva cubul de zahar de cocos in gura si se bea ceaiul fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ceai srilankez cu zahar de cocotier( coconut sugar)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Cafele si ceaiuri
Ice Choco Latte

Ice Choco Latte

Rupem bucatele ciocolata, o punem intr-un bol si o topim pe baie de aburi. Amestecam ciocolata topita

2 voturi    0 comentarii
30 min
Cafele si ceaiuri
Instant coffee

Instant coffee

Amestec ness-ul cu apa clocotita, adaug coniacul. Presar cafea macinata.

11 voturi    3 comentarii
5 min
Cafele si ceaiuri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 iulie 2012

    Interesant articolul tau, multumim mult.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 iulie 2012

    Multumesc pt ceai si pt informatiile interesante pe care ni le-ai impartasit ...

  • Fara foto

    Adina (Chef de cuisine) , 10 iunie 2012

    Vin si eu la tine , la ceai .Simt deja aromele ! Delicios ! Multumesc de informatii ! :) Duminica placuta !

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 04 iunie 2012

      Multumim pentru informatii despre minunata tara din sudul Indiei. Intr-adevar e un loc propice pentru culturile din ceai. Cred ca si aici in Irlanda este ceai cules in Sri Lanka. Noi bem ceaiul negru de India(Sri Lanka) cu lapte, putin zahar cu paine prajita cu unt si dulceata sau ham (sunca presata). Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

10 min

9 voturi

Ingrediente

  • Sri Lanka este o tara minunata care te impresioneaza prin diversitatea florei luxuriante.
  • Plante exotice,paduri tropicale,orezarii,orhidee de vis,plantatii de fructe tropicale
  • si nu in ultimul rand plantatiile cu faimosul ceai de Ceylon iti incanta ochii si sufletul.
  • Pe drumul de la Kandy la Nuwara Eliya incet,incet plantatiile de bananieri devin tot mai rare si soseaua serpuieste printre dealuri si apoi munti acoperiti complet de plantatii de ceai de o nuanta de verde ireala.
  • Am oprit la plantatia si fabrica de ceai Glenloch
  • unde am fost familiarizati cu procesarea si gradarea ceaiului.
  • Culesul frunzelor de ceai se face manual din cauza reliefului accidentat care nu permite folosirea utilajelor o munca extenuanta si platita in functie de cantitatea de frunze culeasa.
  • Apoi am fost serviti cu ceai proaspat pe o terasa cu vedere la plantatia de ceai .
  • Aer de munte curat completat perfect cu o cana de ceai pur de Ceylon !
  • De asemenea ,de la magazinul plantatiei se poate cumpara ceai de productie proprie: negru,verde
  • alb si cu diferite arome:lamaie,ghimbir,cardamom,scortisoara,rom…
  • La Grand Hotel in Nuwara Eliya am fost intampinati cu ceai amar si zahar de cocos.
  • Se topeste in gura cubul de zahar de cocos si apoi se bea ceaiul
  • avand senzatia ca este indulcit.
  • Zaharul de cocos se obtine din sucul colectat de la inflorescentele cocotierului si este folosit de mii de ani in Sudul si Sud-estul Asiei
  • in tarile in care cocotierul creste in abundenta.
  • Fermierii fac o crestatura in inflorescenta cocotierului
  • inclina putin cocotierul ,legand doi arbori unul de celalalt cu ajutorul unor cabluri si sucul care incepe sa curga este colectat in containere special de bambus.
  • Sucul astfel obtinut se pune la fiert la foc mic in wok-uri gigante pana se evaporeaza lichidul si se obtine un sirop
  • care apoi
  • se mai concentreaza pana se obtin cristale sau blocuri de zahar.
  • Zaharul de cocos este aproape la fel de dulce ca zaharul brun
  • dar are o aroma fina de caramel.
  • Intrucat zaharul de cocos nu este rafinat
  • culoarea,dulceata si aroma variaza.
  • Zaharul de cocos are un indice glicemic redus si este mai sanatos decat zaharul alb.
  • De asemenea este bogat in potasiu,magneziu,zinc ,vitamine B1,B2,B3 ,B6 continutul in fier este de 36 de ori mai mare decat cel al zaharului brun.
  • Se poate folosi ca inlocuitor de zahar la pacientii cu diabet zaharat.
  • Pe drumul de la Nuwara Eliya la Bentota am cumparat zahar de cocos invelit in mod traditional in frunze uscate de cocotier.
  • In Sri Lanka
  • in mod traditional
  • ceaiul este o infuzie de frunze si se bea foarte dulce si de obicei se adauga lapte.
  • Avem nevoie de:
  • -ceai srilankez
  • -apa fierbinte
  • -zahar de cocos
  • -lapte(optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Interesant articolul tau, multumim mult.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Cafele si ceaiuri

Smoothie cu cafea Smoothie cu cafea

In recipientul blenderului punem cafeaua, laptele, ciocolata si zaharul. Ii dam cateva pulsuri din butonul "Slow", pana ciocolata se

3 voturi    0 comentarii
15 min
Cafele si ceaiuri
Ice Choco Latte Ice Choco Latte

Rupem bucatele ciocolata, o punem intr-un bol si o topim pe baie de aburi. Amestecam ciocolata topita cu cafeaua calda, le lasam sa

2 voturi    0 comentarii
30 min
Cafele si ceaiuri
ceai cu fructe