"Qishr"-Cafea yemenita cu ghimbir

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
"Qishr"-Cafea yemenita cu ghimbir

Ingrediente

  • “Qishr” este o cafea yemenita preparata din cojile de cafea(l.araba “qishr”=coji) ,aromata cu ghimbir uscat macinat sau uneori cu scortisoara sau cardamom.
  • Povestea acestei cafele incepe in portul yemenit Mocha sau Mukha la Marea Rosie.
  • Se crede ca Marco Polo, in expeditia sa in lumea araba, a descoperit acest port, care a devenit principalul furnizor de cafea al Europei incepand din secolul al 17-lea.
  • Cafeaua yemenita este de calitate superioara si are o aroma speciala ciocolatoasa .
  • Se cultiva in regiuni muntoase, terasate in acest scop si arborii sunt ingrijiti cu foarte multa migala; sunt irigati cu apa de ploaie si nu se folosesc ingrasaminte chimice.
  • Fiind o delicatesa scumpa si deci inaccesibila populatiei locale, aceastia au inceput sa prajeasca si sa macine cojile de cafea, rezultand “Qishr”, o bautura mai ieftina si pe care au aromat-o cu ghimbir sau scortisoara.
  • Avem nevoie de:
  • -1 cana de apa
  • -6 lingurite de coji de cafea prajite si macinate
  • -6 lingurite de zahar( sau dupa gust, deoarece cafeaua arabeasca se bea foarte dulce)
  • -1 ½ - 2 lingurite ghimbir uscat macinat

Mod de preparare

Se pune intr-un ibric de cafea apa si se adauga restul ingredientelor; se amesteca din cand in cand pana cand incepe sa fiarba.

Se ia de pe foc si se pune iar la fiert de 2-3 ori, amestecand pana dispar complet bulele ce se formeaza la suprafata.

Se serveste fierbinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta