autor:

Mihaela11

» » Cafele si ceaiuri

"Qishr"-Cafea yemenita cu ghimbir

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 11 februarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 11 februarie 2012

Ingrediente
“Qishr” este o cafea yemenita preparata din cojile de cafea(l.araba “qishr”=coji) ,aromata cu ghimbir uscat macinat sau uneori cu scortisoara sau cardamom., Povestea acestei cafele incepe in portul yemenit Mocha sau Mukha la Marea Rosie., Se crede ca Marco Polo, in expeditia sa in lumea araba, a descoperit acest port, care a devenit principalul furnizor de cafea al Europei incepand din secolul al 17-lea., Cafeaua yemenita este de calitate superioara si are o aroma speciala ciocolatoasa ., Se cultiva in regiuni muntoase, terasate in acest scop si arborii sunt ingrijiti cu foarte multa migala sunt irigati cu apa de ploaie si nu se folosesc ingrasaminte chimice., Fiind o delicatesa scumpa si deci inaccesibila populatiei locale, aceastia au inceput sa prajeasca si sa macine cojile de cafea, rezultand “Qishr”, o bautura mai ieftina si pe care au aromat-o cu ghimbir sau scortisoara., Avem nevoie de:, -1 cana de apa, -6 lingurite de coji de cafea prajite si macinate, -6 lingurite de zahar( sau dupa gust, deoarece cafeaua arabeasca se bea foarte dulce), -1 ½ - 2 lingurite ghimbir uscat macinat

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

6 voturi

Mod de preparare

Se pune intr-un ibric de cafea apa si se adauga restul ingredientelor; se amesteca din cand in cand pana cand incepe sa fiarba.
Se ia de pe foc si se pune iar la fiert de 2-3 ori, amestecand pana dispar complet bulele ce se formeaza la suprafata.
Se serveste fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra ""Qishr"-Cafea yemenita cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Cafele si ceaiuri
Cafea

Cafea

Se pune apal a fiert cind da in clocot se adauga cafeaua. Sevestet-o cala sau rece!

10 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Cafele si ceaiuri
Limonadă cu grepfruit si lămâie

Limonadă cu grepfruit si lămâie

Se taie in doua grepfruit-urile și se storc pe storcătoarea de citrice, se pun in vasul dorit,

17 voturi    6 comentarii
10 min
Cafele si ceaiuri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 13 februarie 2012

    Interesanta prezentare! Felicitari!***** Si mie imi place cafeaua de calitate si mai ales cum e preparat, in asa fel incat sa-i pastreze toate aromele. Din pacate unde locuiesc, nu prea se obisnuieste sa se bea cafea, dar unde este e sub orice critica si pe deasupra foarte scumpa.

  • www.divainbucatarie.ro

    www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 13 februarie 2012

    Foarte interesant!

  • Gabri...Ela

    Gabri...Ela (Chef de cuisine) , 12 februarie 2012

    Vai, Mihaela, asa as bea o cafea cu tine si as asculta cu placere toate descrierile amanuntite pe care le faci, in domeniul culinar si nu numai! Foarte frumoasa prezentare! Probabil si gustul este desavarsit!*****

Dificultate

Redusa

Timp

10 min

6 voturi

Ingrediente

  • “Qishr” este o cafea yemenita preparata din cojile de cafea(l.araba “qishr”=coji) ,aromata cu ghimbir uscat macinat sau uneori cu scortisoara sau cardamom.
  • Povestea acestei cafele incepe in portul yemenit Mocha sau Mukha la Marea Rosie.
  • Se crede ca Marco Polo
  • in expeditia sa in lumea araba
  • a descoperit acest port
  • care a devenit principalul furnizor de cafea al Europei incepand din secolul al 17-lea.
  • Cafeaua yemenita este de calitate superioara si are o aroma speciala ciocolatoasa .
  • Se cultiva in regiuni muntoase
  • terasate in acest scop si arborii sunt ingrijiti cu foarte multa migala sunt irigati cu apa de ploaie si nu se folosesc ingrasaminte chimice.
  • Fiind o delicatesa scumpa si deci inaccesibila populatiei locale
  • aceastia au inceput sa prajeasca si sa macine cojile de cafea
  • rezultand “Qishr”
  • o bautura mai ieftina si pe care au aromat-o cu ghimbir sau scortisoara.
  • Avem nevoie de:
  • -1 cana de apa
  • -6 lingurite de coji de cafea prajite si macinate
  • -6 lingurite de zahar( sau dupa gust
  • deoarece cafeaua arabeasca se bea foarte dulce)
  • -1 ½ - 2 lingurite ghimbir uscat macinat

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

mihai (Chef de cuisine)

Interesanta prezentare! Felicitari!***** Si mie imi place cafeaua de calitate si mai ales cum e preparat, in asa fel incat sa-i pastreze toate aromele. Din pacate unde locuiesc, nu prea se obisnuieste sa se bea cafea, dar unde este e sub orice critica si pe deasupra foarte scumpa.

Adauga reteta
Retete

din Cafele si ceaiuri

Smoothie cu cafea Smoothie cu cafea

In recipientul blenderului punem cafeaua, laptele, ciocolata si zaharul. Ii dam cateva pulsuri din butonul "Slow", pana ciocolata se

3 voturi    0 comentarii
15 min
Cafele si ceaiuri
Ice Choco Latte Ice Choco Latte

Rupem bucatele ciocolata, o punem intr-un bol si o topim pe baie de aburi. Amestecam ciocolata topita cu cafeaua calda, le lasam sa

2 voturi    0 comentarii
30 min
Cafele si ceaiuri
Ciocolata calda de casa