Irish Coffee - cafea irlandeza

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • * 3 parti de Irish Whiskey
  • * 5 parti de cafea fierbinte
  • * 2 parti de frisca lichida proaspata
  • * 1 lingurita de zahar brun

Mod de preparare

Intr-un shaker racit in precedenta cu gheata puneti frisca lichida si agitati timp de doua minute apoi puneti la rece.

Luati un pahar de cca 200 ml incalziti-l cu apa fierbinte si aruncati apa. Cine are expresor de cafea poate folosi aburul fierbinte.

Puneti cafeaua fierbinte si o lingurita de zahar brun amestecati rapid si adaugati Whiskey.

Luati o lingurita mai larga si frisca de la rece. Turnati frisca incet pe dosul linguritei, pozitionata deasupra paharului. Frisca trebuie sa ramina la suprafata si sa nu se amestece cu cafeaua.

Cind se bea din pahar trebuie sa se simta raceala friscai si fierbinteala cafelei...

Se serveste dupa masa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti
Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon
Orez cu lapte

Orez cu lapte

Reteta de orez cu lapte. Orez cu lapte reteta simpla si rapida. Retete de deserturi cu orez. Retete rapide.

Orez cu lapte
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise