Se pune intr-o oala sau alt vas mare zaharul, lamaile taiate bucati si stafidele. Se opraesc cu apa clocotita. Se acopera vasul cu un servet. Cand s-a racit apa cat suporta degetul, se pune drojdia muiata cu putina apa si jumatete de lingurita de bicarbonat. Se lasa sa fermenteze 12 ore, apoi se strecoara si se toarna in sticle, dupa ce s-au pus in fiecare cate 3-4 stafide.
Se inchid sticlele cu dop fiert, se leaga fiecare bine
cu sfoara, ca sa nu sara dopul, si se mai tin 2 ore la cald, apoi se pun la rece. Dupa 2-3 zile cvasul este bun de baut
Bautura este traditionala din Belarus.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii