Cvas

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 15 l apa
  • 800 g zahar
  • 3 lamai
  • 200 g stafide
  • 25 g drojdie
  • 1/2 lingurita bicarbonat

Mod de preparare

Se pune intr-o oala sau alt vas mare zaharul, lamaile taiate bucati si stafidele. Se opraesc cu apa clocotita. Se acopera vasul cu un servet. Cand s-a racit apa cat suporta degetul, se pune drojdia muiata cu putina apa si jumatete de lingurita de bicarbonat. Se lasa sa fermenteze 12 ore, apoi se strecoara si se toarna in sticle, dupa ce s-au pus in fiecare cate 3-4 stafide.

Se inchid sticlele cu dop fiert, se leaga fiecare bine

cu sfoara, ca sa nu sara dopul, si se mai tin 2 ore la cald, apoi se pun la rece. Dupa 2-3 zile cvasul este bun de baut

Bautura este traditionala din Belarus.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise