Cafeaua pentru “ahwa sada” se poate cumpara la magazinele speciale pentru vanzarea cafelei sau se prepara acasa de catre gospodine.
Se cumpara de preferinta cafea verde iemeneza, se prajeste in cuptor, apoi se macina mai grosier.
Preparare
Se pune apa la fiert intr-un vas metalic si cand fierbe se adauga cafeaua si cardamomul; se fierbe la foc mic cca 30 de minute pentru a devenii concentrata.
Se pastreaza in termosuri speciale si ornate in functie de ocazie pentru a ramane fierbinte.
Se ia de pe foc, in termos se pune o lingura de cardamom macinat si se toarna cafeaua.
Se serveste foarte fierbinte in canuţe speciale( fara toarta) pentru”ahwa sada”.
Canuţa se umple pe jumatate; daca nu mai doresti clatini canuţa; altfel ti se mai toarna inca o data.
Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.
Sarmale cu varza dulce in vas de lutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii