Cafeaua pentru “ahwa sada” se poate cumpara la magazinele speciale pentru vanzarea cafelei sau se prepara acasa de catre gospodine.
Se cumpara de preferinta cafea verde iemeneza, se prajeste in cuptor, apoi se macina mai grosier.
Preparare
Se pune apa la fiert intr-un vas metalic si cand fierbe se adauga cafeaua si cardamomul; se fierbe la foc mic cca 30 de minute pentru a devenii concentrata.
Se pastreaza in termosuri speciale si ornate in functie de ocazie pentru a ramane fierbinte.
Se ia de pe foc, in termos se pune o lingura de cardamom macinat si se toarna cafeaua.
Se serveste foarte fierbinte in canuţe speciale( fara toarta) pentru”ahwa sada”.
Canuţa se umple pe jumatate; daca nu mai doresti clatini canuţa; altfel ti se mai toarna inca o data.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii