Cocktail cu inghetata

Intr-o cratita, zaharul se dizolva in apa.

Timp pregatire
360 minute
Complexitate
medie
Cocktail cu inghetata

Ingrediente

  • INGREDIENTE:
  • 125 g zahar
  • 125 ml apa
  • 250 ml sampanie
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 2 albusuri batute spuma
  • 100 ml lichior (Cherry,Amaretto)
  • fructe de sezon (mure,zmeura)
  • lingurite de gheata

Mod de preparare

Intr-o cratita, zaharul se dizolva in apa, la foc mic si se lasa sa fiarba pana devine sirop, dupa care se da deoparte si se lasa la racit. Cand s-a racit, se adauga zeama de lamaie, sampania si albusurile batute spuma. Se amesteca bine, apoi compozitia se pune intr-o caserola si se introduce la congelator pentru 6-7 ore.

Cand inghetata de sampanie este gata, se ia o cupa, se garniseste cu zahar, dupa care se asaza mai intai fructe, se toarna lichiorul, iar la final, cupe de inghetata. Se decoreaza dupa preferita cu fructe si sos de ciocolata si se serveste cu lingurite de gheata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti
Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon
Orez cu lapte

Orez cu lapte

Reteta de orez cu lapte. Orez cu lapte reteta simpla si rapida. Retete de deserturi cu orez. Retete rapide.

Orez cu lapte
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise