Cocktail cu inghetata

Intr-o cratita, zaharul se dizolva in apa.

Timp pregatire
360 minute
Complexitate
medie
Cocktail cu inghetata

Ingrediente

  • INGREDIENTE:
  • 125 g zahar
  • 125 ml apa
  • 250 ml sampanie
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 2 albusuri batute spuma
  • 100 ml lichior (Cherry,Amaretto)
  • fructe de sezon (mure,zmeura)
  • lingurite de gheata

Mod de preparare

Intr-o cratita, zaharul se dizolva in apa, la foc mic si se lasa sa fiarba pana devine sirop, dupa care se da deoparte si se lasa la racit. Cand s-a racit, se adauga zeama de lamaie, sampania si albusurile batute spuma. Se amesteca bine, apoi compozitia se pune intr-o caserola si se introduce la congelator pentru 6-7 ore.

Cand inghetata de sampanie este gata, se ia o cupa, se garniseste cu zahar, dupa care se asaza mai intai fructe, se toarna lichiorul, iar la final, cupe de inghetata. Se decoreaza dupa preferita cu fructe si sos de ciocolata si se serveste cu lingurite de gheata.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Sirop de capsuni

Sirop de capsuni

Sirop de capsuni
Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul, metoda simpla si usoara.

Cum se congeleaza spanacul