Descopera cum sa prepari o inghetata pe bat cu iaurt si zmeura, un desert racoritor, sanatos si usor de preparat. Perfect pentru zilele calde de vara!
Daca folosesti zmeura proaspata, spal-o bine si las-o sa se scurga. Daca folosesti zmeura congelata, las-o sa se dezghete complet.
Pune zmeura intr-un blender si mixeaza pana obtii un piure fin. Daca doresti sa elimini semintele, poti trece piureul printr-o sita fina.
Intr-un bol mare, amesteca iaurtul cu mierea (sau siropul de artar) si extractul de vanilie. Amesteca bine pana se omogenizeaza.
Adauga piureul de zmeura in amestecul de iaurt si amesteca bine.
Toarna amestecul de iaurt si zmeura in formele pentru inghetata. Asigura-te ca lasi putin spatiu in partea de sus a formei, deoarece inghetata se va dilata putin la congelare.
Introdu betele in forme.
Pune formele in congelator si lasa-le sa se congeleze timp de cel putin 4 ore sau pana cand inghetata este complet solidificata.
Pentru a scoate inghetatele din forme, poti sa pui formele sub un jet de apa calda timp de cateva secunde sau sa le lasi la temperatura camerei pentru 1-2 minute. Trage usor de bete pentru a scoate inghetatele.
Poti adauga bucati de fructe intregi in amestec pentru o textura mai interesanta.
Pentru o varianta mai cremoasa, poti inlocui o parte din iaurt cu smantana pentru frisca.
Bucura-te de aceste inghetate racoritoare si sanatoase!
Incearca si reteta de inghetata pe bat cu ciocolata, inghetata de vanilie sau inghetata cu fructe de padure. Pofta buna!
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cireseReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcGutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...
Gutui coapte cu sirop de vin rosuRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii