Reteta delicioasa de inghetata pe bat cu iaurt si zmeura. Desert racoritor, sanatos si usor de preparat

Descopera cum sa prepari o inghetata pe bat cu iaurt si zmeura, un desert racoritor, sanatos si usor de preparat. Perfect pentru zilele calde de vara!

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Reteta delicioasa de inghetata pe bat cu iaurt si zmeura. Desert racoritor, sanatos si usor de preparat

Ingrediente

  • 300 g de iaurt grecesc
  • 200 g de zmeura proaspata sau congelata
  • 2-3 linguri de miere sau sirop de artar (in functie de cat de dulce preferi inghetata)
  • 1 lingurita de extract de vanilie (optional)
  • forme pentru inghetata pe bat
  • bete pentru inghetata

Mod de preparare

Daca folosesti zmeura proaspata, spal-o bine si las-o sa se scurga. Daca folosesti zmeura congelata, las-o sa se dezghete complet.
Pune zmeura intr-un blender si mixeaza pana obtii un piure fin. Daca doresti sa elimini semintele, poti trece piureul printr-o sita fina.

Intr-un bol mare, amesteca iaurtul cu mierea (sau siropul de artar) si extractul de vanilie. Amesteca bine pana se omogenizeaza.
Adauga piureul de zmeura in amestecul de iaurt si amesteca bine.

Toarna amestecul de iaurt si zmeura in formele pentru inghetata. Asigura-te ca lasi putin spatiu in partea de sus a formei, deoarece inghetata se va dilata putin la congelare.
Introdu betele in forme.

Pune formele in congelator si lasa-le sa se congeleze timp de cel putin 4 ore sau pana cand inghetata este complet solidificata.

Pentru a scoate inghetatele din forme, poti sa pui formele sub un jet de apa calda timp de cateva secunde sau sa le lasi la temperatura camerei pentru 1-2 minute. Trage usor de bete pentru a scoate inghetatele.

Poti adauga bucati de fructe intregi in amestec pentru o textura mai interesanta.
Pentru o varianta mai cremoasa, poti inlocui o parte din iaurt cu smantana pentru frisca.
Bucura-te de aceste inghetate racoritoare si sanatoase!

Incearca si reteta de inghetata pe bat cu ciocolata, inghetata de vanilie sau inghetata cu fructe de padure. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise