Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă și delicioasă cu iaurt grecesc și căpșuni proaspete, perfectă pentru zilele calde de vară.

Timp pregatire
240 minute
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Ingrediente

  • 500 g de căpșuni proaspete
  • 500 g de iaurt grecesc
  • 150 g de zahăr
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 100 ml de frișcă lichidă (opțional, pentru o textură mai cremoasă)

Mod de preparare

Spală și curăță căpșunile de codițe.

Pune căpșunile într-un blender și pasează-le până obții un piure fin.

Poți trece piureul printr-o sită pentru a elimina semințele, dacă dorești o textură mai fină.

Într-un bol mare, amestecă iaurtul grecesc cu zahărul până când acesta se dizolvă complet.

Adaugă extractul de vanilie și sucul de lămâie în amestecul de iaurt.

Incorporează piureul de căpșuni în amestecul de iaurt și amestecă bine până la omogenizare.

Dacă dorești o înghețată mai cremoasă, bate frișca lichidă până se formează vârfuri moi și încorporeaz-o în amestecul de iaurt și căpșuni.

Transferă amestecul într-un recipient etanș și pune-l în congelator.

Amestecă înghețata la fiecare 30 de minute în primele 2-3 ore pentru a preveni formarea cristalelor de gheață și pentru a obține o textură mai cremoasă.

Lasă înghețata să se congeleze complet pentru cel puțin 4 ore, de preferință peste noapte.

Scoate înghețata din congelator cu aproximativ 10 minute înainte de a o servi pentru a se înmuia puțin.

Servește înghețata în cupe sau cornete și, dacă dorești, decoreaz-o cu câteva căpșuni proaspete sau frunze de mentă.

Această înghețată de iaurt cu căpșuni este perfectă pentru zilele calde de vară, fiind o alternativă răcoritoare și mai sănătoasă la înghețata tradițională.

Poti incerca si reteta de inghetata de banane cu afine, ingheatata de vanilie sau inghetata de mango si cocos. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise