Inghetata de pepene galben

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Inghetata de pepene galben

Ingrediente

  • 500g pulpa de pepene galben
  • 200ml frisca lichida
  • 2-3linguri miere

Mod de preparare

Pulpa de pepene pasata,se pune intr-un vas pe foc si se lasa pana scade amestecand sa nu se lipeasca,se da deoparte,se adauga mierea,se amesteca pentru omogenizare apoi se lasa la frigider sa se raceasca foarte bine.Dupa acest timp,se incorporeaza usor in frisca batuta pana se formeaza creste,se rastoarna intr-un vas,se lasa la congelator 30-45min,se scoate vasul si se amesteca energic pentru a sparge acele de gheata si se procedeaza la fel dupa alte 30min apoi se scoate vasul si se serveste.

O alta varianta este aceea care se rastoarna compozitia in masina de inghetata(important e ca sa fie foarte rece iar cuva de la masina sa fi stat in congelator cel putin 24h),se proceseaza 30min,apoi se serveste.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor