Care este prima optiune in ce priveste desertul in aceste zile toride.
Care este prima opţiune în ce priveşte desertul în aceste zile toride?
In ce mă priveşte, cu siguranţă este îngheţata. Bine,eu prefer îngheţata chiar şi iarna. Cel mai mult îmi place îngheţata cu fructe, aşa că am ales să folosesc caise, dar i-am adăugat şi puţin miez de nucă şi un sos caramel.
Chiar dacă nu am maşină pentru îngheţată, consistenţa a fost cremoasă, fără “ace de gheaţă”.
Am mixat foarte bine frisca, apoi am turnat peste ea laptele condensat.
Caisele fara sâmburi le-am pus în recipientul Blenderului Blend Active ,împreuna cu laptele. Am obtinut un piure fin, pe care l-am adaugat în amestecul de frisca si lapte condensat.
Am pus si miezul de nuca pe care l-am prajit putin.
Am pus compozitia astfel obtinuta într-o caserola speciala pentru înghetata si am lasat-o câteva ore la congelator.
Am scos odata sa amestec în ea dar am vazut ca nu era cazul sa repet operatiunea.
Nota: Deoarece am folosit lapte condensat îndulcit, este obligatoriu sa folosim frisca neîndulcita sau smântâna pentru frisca.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii