Inghetata cu caise, nuci si caramel

Care este prima optiune in ce priveste desertul in aceste zile toride.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Inghetata cu caise, nuci si caramel

Ingrediente

  • 200 ml frisca lichida neîndulcita (eu am folosit Pilos de la Lidl)
  • 397 ml lapte condensat îndulcit
  • 6 buc caise
  • 100 ml lapte
  • Miez de nuca
  • Sos caramel

Mod de preparare

Care este prima opţiune în ce priveşte desertul în aceste zile toride?

In ce mă priveşte, cu siguranţă este îngheţata. Bine,eu prefer îngheţata chiar şi iarna. Cel mai mult îmi place îngheţata cu fructe, aşa că am ales să folosesc caise, dar i-am adăugat şi puţin miez de nucă şi un sos caramel.

Chiar dacă nu am maşină pentru îngheţată, consistenţa a fost cremoasă, fără “ace de gheaţă”.

Am mixat foarte bine frisca, apoi am turnat peste ea laptele condensat.

Caisele fara sâmburi le-am pus în recipientul Blenderului Blend Active ,împreuna cu laptele. Am obtinut un piure fin, pe care l-am adaugat în amestecul de frisca si lapte condensat.

Am pus si miezul de nuca pe care l-am prajit putin.

Am pus compozitia astfel obtinuta într-o caserola speciala pentru înghetata si am lasat-o câteva ore la congelator.

Am scos odata sa amestec în ea dar am vazut ca nu era cazul sa repet operatiunea.

Nota: Deoarece am folosit lapte condensat îndulcit, este obligatoriu sa folosim frisca neîndulcita sau smântâna pentru frisca.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura