Ingrediente
1 cutie lapte condensat, 450 ml frisca lichida, 250 g mascarpone, 10-12 piscoturi, 1 cana cu cafea tare, 2-3 linguri lichior Amareto, esenta de vanilie, 300 g zmeura, 1 lingura pepite de ciocolata
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
0 voturi
Mod de preparare
Intr-un castron se amesteca bine laptele rece de la frigider cu mascarpone,se bate bine frisca tot de la frigider apoi se amesteca usor cu crema de lapte si esenta de vanilie;se da deoparte 1/3din compozitie si se amesteca cu piureul de zmeura.
Intr-o cutie se pun 1-2linguri cu crema alba,deasupra piscoturi inmuiate in cafea si Amareto,deasupra jumatate din crema cu zmeura,se niveleaza,se pun cateva fructe,se acopera cu jumatate din crema alba,din nou piscoturi,crema cu zmeura,restul de fructe,restul de crema alba,se niveleaza suprafata,se presara pepitele de ciocolata si se lasa la congelator 6h
La servire se lasa cutia 5min la temperatura camerei,se taie si se serveste cu sos de zmeura.
Data viitoare voi incerca sa fac crema asa cum e la Tiramisu rețeta originală ;)