autor:

LUBITA

» » Inghetate

Inghetata tiramisu

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 august 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 august 2016

Ingrediente
1 cutie lapte condensat, 450 ml frisca lichida, 250 g mascarpone, 10-12 piscoturi, 1 cana cu cafea tare, 2-3 linguri lichior Amareto, esenta de vanilie, 300 g zmeura, 1 lingura pepite de ciocolata

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Se pregateste in primul rand piureul de zmeura;se spala,se paseaza 250g cu blenderul,se trece prin sita pentru eliminarea semintelor, se pune intr-un vas pe foc si se lasa 15min pana se ingroasa apoi se lasa sa se raceasca bine.

Intr-un castron se amesteca bine laptele rece de la frigider cu mascarpone,se bate bine frisca tot de la frigider apoi se amesteca usor cu crema de lapte si esenta de vanilie;se da deoparte 1/3din compozitie si se amesteca cu piureul de zmeura.

Intr-o cutie se pun 1-2linguri cu crema alba,deasupra piscoturi inmuiate in cafea si Amareto,deasupra jumatate din crema cu zmeura,se niveleaza,se pun cateva fructe,se acopera cu jumatate din crema alba,din nou piscoturi,crema cu zmeura,restul de fructe,restul de crema alba,se niveleaza suprafata,se presara pepitele de ciocolata si se lasa la congelator 6h

La servire se lasa cutia 5min la temperatura camerei,se taie si se serveste cu sos de zmeura.

Data viitoare voi incerca sa fac crema asa cum e la Tiramisu rețeta originală ;)
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata tiramisu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Inghetate
Tort de inghetata Tiramisu

Tort de inghetata Tiramisu

1.Aseaza folie de plastic intr-o tava de paine/cozonac cu capacitatea de 1 kg.Bate branza mascarpone

20 voturi    10 comentarii
35 min
Torturi
SEMIFREDDO al  CIOCCOLATO

SEMIFREDDO al CIOCCOLATO

Ciocolata se topeste la bain marie,cind s-a topit bine se adauga cafeaua,esenta de rom si se mesteca

2 voturi    5 comentarii
30 min
Inghetate

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 cutie lapte condensat
  • 450 ml frisca lichida
  • 250 g mascarpone
  • 10-12 piscoturi
  • 1 cana cu cafea tare
  • 2-3 linguri lichior Amareto
  • esenta de vanilie
  • 300 g zmeura
  • 1 lingura pepite de ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

5 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

10 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Inghetate

Inghetata cu pepene galben Inghetata cu pepene galben

Se pune la mixat frisca lichida, pret de cateva minute. Intr-un vas se pune miezul de la pepenele galben, mierea, miezul de nuca coapta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Inghetata cu cirese amare Inghetata cu cirese amare

Se scot samburii de la cirese, se adauga peste ele zahar si se pun la frigider peste noapte. Se mixeaza frisca lichida pret de cateva

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Inghetata de pepene galben