Tiramisu rețeta originală
Se pregateste in primul rand piureul de zmeura;se spala,se paseaza 250g cu blenderul,se trece prin sita pentru eliminarea semintelor, se pune intr-un vas pe foc si se lasa 15min pana se ingroasa apoi se lasa sa se raceasca bine.
Intr-un castron se amesteca bine laptele rece de la frigider cu mascarpone,se bate bine frisca tot de la frigider apoi se amesteca usor cu crema de lapte si esenta de vanilie;se da deoparte 1/3din compozitie si se amesteca cu piureul de zmeura.
Intr-o cutie se pun 1-2linguri cu crema alba,deasupra piscoturi inmuiate in cafea si Amareto,deasupra jumatate din crema cu zmeura,se niveleaza,se pun cateva fructe,se acopera cu jumatate din crema alba,din nou piscoturi,crema cu zmeura,restul de fructe,restul de crema alba,se niveleaza suprafata,se presara pepitele de ciocolata si se lasa la congelator 6h
La servire se lasa cutia 5min la temperatura camerei,se taie si se serveste cu sos de zmeura.
Data viitoare voi incerca sa fac crema asa cum e la Tiramisu rețeta originală ;)

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii