Inghetata de cirese

Intr-o oala, puneti ciresele, zeama de lamaie.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Inghetata de cirese

Ingrediente

  • 3 cani de cirese spalate si fara samburi
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 cana zahar
  • 1/4 cana de frisca nebatuta
  • 1 1/2 cana iaurt gras
  • 2 linguri Amaretto
  • 1 cana lapte
  • 2 vanilii

Mod de preparare

Intr-o oala, puneti ciresele, zeama de lamaie, vanilia si zaharul si dati un clocot, amestecand pana zaharul este dizolvat. Cu o furculita, zdrobiti ciresele. Dupa ce zaharul s-a topit, raciti compozitia, aprox 10 minute. Apoi puneti compozitia intr-un blender si omogenizati.

Intr-un bol, punem laptele, iaurtul, frisca nebatuta si Amaretto si amestecati, apoi punem mixul de cirese si amestecam. Apoi turnati in forma in care doriti sa inghetati.

Dati la congelator peste noapte, amestecand dupa 30 de minute din nou cu mixerul inghetata, pentru a nu se forma cristale de gheata.

Daca aveti masina de facut inghetata, a doua zi adaugati compozitia in aparat si procesati 25 de minute.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura