Florile clatite cu apa rece, se pun in vasul cu apa.
Florile clatite cu apa rece, se pun in vasul cu apa, dupa cateva clocote, presand florile cu o lingura sa fie cuprinse toate cu apa, se da vasul deoparte si se lasa acoperit sa se infuzeze 3-4 h.
Se scot florile dupa acest timp, se pune apa intr-un vas, pe foc, impreuna cu zaharul si o mana de flori mici, se lasa la fiert pana scade la aproximativ 1 ceasca de sirop, se storc lamaile, apoi se lasa sa se raceasca foarte bine.
Frisca se mixeaza tare pana se formeaza creste, se adauga siropul, se amesteca usor cu o lingura, se adauga apoi si pepitele de ciocolata, apoi se rastoarna in masina de inghetata, se proceseaza 30-40 min, iar daca nu s-a facut inghetata (se mai intampla, atunci cand compozitia nu este foarte rece), se lasa cuva la congelator 30 min, se proceseaza din nou, apoi se rastoarna intr-o cutie si se lasa la congelator pana in momentul servirii.
Deasupra se pune un topping de fructe, la servire.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii