Inghetata Amaretto

Se scot samburii de la cirese.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Inghetata Amaretto

Ingrediente

  • 1 castron mare de cirese amare
  • 400 gr smantana naturala, vrac
  • 500 ml lapte dulce de tara, gata fiert
  • 400 gr zahar

Mod de preparare

Se scot samburii de la cirese, se pune zahar peste ele si se dau la frigider peste noapte. Dimineata se scot, se pun deoparte cateva cirese din castron si se pun la frigider. Restul de cirese se pun la robot, se adauga laptele si smantana si se lasa la mixat cel putin 10 minute, la viteza potrivit de mare, sa nu sara din robot si sa aiba timp sa se aeriseasca compozitia. Se toarna compozitia intr-un vas de plastic si se da la congelator. Din cand in cand, se mai scoate vasul si se amesteca usor, se repeta de cel putin patru ori.

Se poate servi dupa 7-8 ore. Sa aveti pofta, dragilor, la o reteta excelenta ca gust si usor de pregatit!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure