Inghetata de casa cu aroma de vanilie

Punem laptele pe foc, iar cand a inceput sa se formeze o spuma la suprafata, stingem focul.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Inghetata de casa cu aroma de vanilie

Ingrediente

  • 2 galbenusuri
  • 2 oua intregi
  • 1 praf de sare
  • 400 ml de lapte
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 8-10 linguri de zahar (dupa gust)
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Punem laptele pe foc, iar cand a inceput sa se formeze o spuma la suprafata, stingem focul si adaugam esenta de vanilie (este mult mai parfumata daca folositi semintele de la 2 pastai de vanilie). Acoperiti vasul si-l lasati asa 30 minute.

In acest timp, batem ouale impreuna cu galbenusurile, sarea si zaharul pana obtinem o crema consistenta.

Dam drumul din nou la lapte si cand incepe sa dea in clocot, luam oala de pe foc si turnam usor peste crema de oua, amestecand energic pana cand se incorporeaza complet.

Punem din nou totul pe foc pana incepe sa dea din nou in clocot, apoi dam deoparte si lasam sa se racoreasca, dupa care adaugam smantana pentru frisca (nebatuta si neindulcita) amestecand pana la omogenizare.

Turnam in caserola si lasam sa se raceasca complet, apoi dam la congelator, amestecand din 30 in 30 minute, pentru a nu se forma cristale de gheata.

Daca aveti masina de facut inghetata, lasati crema se sa raceasca complet, pe urma o dati la frigider peste noapte, pentru a fi foarte rece inainte de o pune in masina, iar cand o puneti la aparat nu dureaza decat 15-20 minute, apoi o dati la congelator pentru cand doriti sa o serviti.

Delicioasa si mult mai sanatoasa!

Reteta de vara!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Compot de visine pentru iarna

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Dulceata de visine
Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Se curata ceapa si se pune la calit in uleiul de masline alaturi de baconul taiat marunt.

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise