autor:

LUBITA

» » , , Delicii sanatoase de la bloggeri, Inghetate, Spume si creme dulci

Inghetata de merisoare

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iunie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iunie 2017

Ingrediente
1 cana cu merisoare proaspete si bine coapte, 1/2 lamaie, 3 linguri zahar, 200 ml frisca lichida, 100 ml apa, 2 crengute de menta

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Merisoarele curatate de coditele ramase de la cules, spalate, se pun intr-un vas cu 100 ml apa, zahar si crengutele de menta spalate si ele; am adaugat putina menta, pentru ca merisoarele sunt lipsite de aroma, iar menta i-a imbunatatit gustul, dar nu trebuie exagerat.

Dupa cateva minute de fiert, merisoarele s-au inmuiat, se rastoarna in robot, se paseaza totul fin, se trece rezultatul prin sita, se adauga in piure, zeama de lamaie, apoi se pune vasul la frigider sa se raceasca foarte bine.

Se bate frisca tare, se amesteca usor cu piureul de merisoare, apoi se rastoarna in masina de inghetata si se proceseaza 30 minute.

Dupa acest timp, daca nu este facuta inghetata, pentru ca se mai intampla, se lasa cuva de la aparat cu tot cu inghetata, la congelator, 30-40 min, apoi se amesteca din nou, iar pentru cine nu are aparat de inghetata, se rastoarna amestecul intr-o cutie, de preferinta rotunda, pentru a amesteca mai usor. Se lasa la congelator, se scoate dupa 30-45min si se amesteca energic cu o lingura de lemn; se procedeaza asa, de doua sau trei ori, pana rezulta o inghetata fina si fara ace de gheata.

Pe timp de vara, ce desert poate fi mai bun si mai racoritor decat o portie de inghetata!
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de merisoare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Trandafirul galben

Trandafirul galben

Se curata marul circular, incercand sa nu rupeti coaja. Rulam coaja cu grija si o asezam spre exterior

16 voturi    24 comentarii
5 min
Spume si creme dulci
Tiramisu de portocalã

Tiramisu de portocalã

Un desert asemãnãtor a fost fãcut in sec. 17 in Siena, oras al provinciei italiene Toscana. Cu

7 voturi    7 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 cana cu merisoare proaspete si bine coapte
  • 1/2 lamaie
  • 3 linguri zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 ml apa
  • 2 crengute de menta

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

4 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

9 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Retete

din Spume si creme dulci

Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Panna cotta Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Inghetata cu vanilie si coaja confiata de portocala