Merisoarele curatate de coditele ramase de la cules, spalate, se pun intr-un vas cu 100 ml apa.
Merisoarele curatate de coditele ramase de la cules, spalate, se pun intr-un vas cu 100 ml apa, zahar si crengutele de menta spalate si ele; am adaugat putina menta, pentru ca merisoarele sunt lipsite de aroma, iar menta i-a imbunatatit gustul, dar nu trebuie exagerat.
Dupa cateva minute de fiert, merisoarele s-au inmuiat, se rastoarna in robot, se paseaza totul fin, se trece rezultatul prin sita, se adauga in piure, zeama de lamaie, apoi se pune vasul la frigider sa se raceasca foarte bine.
Se bate frisca tare, se amesteca usor cu piureul de merisoare, apoi se rastoarna in masina de inghetata si se proceseaza 30 minute.
Dupa acest timp, daca nu este facuta inghetata, pentru ca se mai intampla, se lasa cuva de la aparat cu tot cu inghetata, la congelator, 30-40 min, apoi se amesteca din nou, iar pentru cine nu are aparat de inghetata, se rastoarna amestecul intr-o cutie, de preferinta rotunda, pentru a amesteca mai usor. Se lasa la congelator, se scoate dupa 30-45min si se amesteca energic cu o lingura de lemn; se procedeaza asa, de doua sau trei ori, pana rezulta o inghetata fina si fara ace de gheata.
Pe timp de vara, ce desert poate fi mai bun si mai racoritor decat o portie de inghetata!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii