Inghetata de merisoare

Merisoarele curatate de coditele ramase de la cules, spalate, se pun intr-un vas cu 100 ml apa.

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Inghetata de merisoare

Ingrediente

  • 1 cana cu merisoare proaspete si bine coapte
  • 1/2 lamaie
  • 3 linguri zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 ml apa
  • 2 crengute de menta

Mod de preparare

Merisoarele curatate de coditele ramase de la cules, spalate, se pun intr-un vas cu 100 ml apa, zahar si crengutele de menta spalate si ele; am adaugat putina menta, pentru ca merisoarele sunt lipsite de aroma, iar menta i-a imbunatatit gustul, dar nu trebuie exagerat.

Dupa cateva minute de fiert, merisoarele s-au inmuiat, se rastoarna in robot, se paseaza totul fin, se trece rezultatul prin sita, se adauga in piure, zeama de lamaie, apoi se pune vasul la frigider sa se raceasca foarte bine.

Se bate frisca tare, se amesteca usor cu piureul de merisoare, apoi se rastoarna in masina de inghetata si se proceseaza 30 minute.

Dupa acest timp, daca nu este facuta inghetata, pentru ca se mai intampla, se lasa cuva de la aparat cu tot cu inghetata, la congelator, 30-40 min, apoi se amesteca din nou, iar pentru cine nu are aparat de inghetata, se rastoarna amestecul intr-o cutie, de preferinta rotunda, pentru a amesteca mai usor. Se lasa la congelator, se scoate dupa 30-45min si se amesteca energic cu o lingura de lemn; se procedeaza asa, de doua sau trei ori, pana rezulta o inghetata fina si fara ace de gheata.

Pe timp de vara, ce desert poate fi mai bun si mai racoritor decat o portie de inghetata!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise