Inghetata de merisoare

Merisoarele curatate de coditele ramase de la cules, spalate, se pun intr-un vas cu 100 ml apa.

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Inghetata de merisoare

Ingrediente

  • 1 cana cu merisoare proaspete si bine coapte
  • 1/2 lamaie
  • 3 linguri zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 ml apa
  • 2 crengute de menta

Mod de preparare

Merisoarele curatate de coditele ramase de la cules, spalate, se pun intr-un vas cu 100 ml apa, zahar si crengutele de menta spalate si ele; am adaugat putina menta, pentru ca merisoarele sunt lipsite de aroma, iar menta i-a imbunatatit gustul, dar nu trebuie exagerat.

Dupa cateva minute de fiert, merisoarele s-au inmuiat, se rastoarna in robot, se paseaza totul fin, se trece rezultatul prin sita, se adauga in piure, zeama de lamaie, apoi se pune vasul la frigider sa se raceasca foarte bine.

Se bate frisca tare, se amesteca usor cu piureul de merisoare, apoi se rastoarna in masina de inghetata si se proceseaza 30 minute.

Dupa acest timp, daca nu este facuta inghetata, pentru ca se mai intampla, se lasa cuva de la aparat cu tot cu inghetata, la congelator, 30-40 min, apoi se amesteca din nou, iar pentru cine nu are aparat de inghetata, se rastoarna amestecul intr-o cutie, de preferinta rotunda, pentru a amesteca mai usor. Se lasa la congelator, se scoate dupa 30-45min si se amesteca energic cu o lingura de lemn; se procedeaza asa, de doua sau trei ori, pana rezulta o inghetata fina si fara ace de gheata.

Pe timp de vara, ce desert poate fi mai bun si mai racoritor decat o portie de inghetata!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor