Inghetata pe bat cu iaurt si cirese, in doua culori

Racoreste-te cu o inghetata pe bat delicioasa si sanatoasa, preparata din iaurt si cirese in doua culori. Urmeaza reteta noastra simpla pentru un desert de vara perfect pentru cei mici, dar si pentru cei mari!

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Inghetata pe bat cu iaurt si cirese, in doua culori

Ingrediente

  • 500 g iaurt grecesc (sau iaurt natural)
  • 200 g cirese proaspete sau congelate, fara samburi
  • 3-4 linguri de miere (sau dupa gust)
  • 1 lingurita de extract de vanilie (optional)

Mod de preparare

Pregateste ciresele: Daca folosesti cirese proaspete, spala-le bine si indeparteaza samburii. Daca folosesti cirese congelate, lasa-le sa se decongeleze si scurge-le bine de apa.

Prepara amestecul de cirese: intr-un blender, adauga ciresele, jumatate din cantitatea de iaurt si doua linguri de miere. Blenduieste până obtii un piure omogen. Daca doresti, poti sa treci piureul printr-o sita pentru a elimina bucatile mai mari de coaja.

Prepară amestecul de iaurt: intr-un bol, amesteca restul de iaurt cu 1-2 linguri de miere si extractul de vanilie (daca folosesti). Gusta si ajustează dulceata, dacă este necesar.

Toarnă in straturi: toarnă in formele pentru inghetata un strat de iaurt cu cirese, un strat de iaurt simplu si apoi un strat de iaurt cu cirese. Poți alterna straturile de mai multe ori pentru a crea un efect de două culori. Asigura-te ca lasi putin spatiu la varf pentru a permite amestecului sa se extinda atunci cand ingheata.

Pune betele de inghetata in formele umplute. Dacă formele tale au capac special pentru a tine betele in pozitie, foloseste-l. Daca nu, lasa amestecul sa se congeleze usor timp de 30-60 de minute, apoi introdu betele cand amestecul este suficient de tare pentru a le sustine.

Daca nu ai forme speciale pentru inghetata pe bat, poti umple paharute de unica folosinta.

Pune formele in congelator si lass-le sa inghete complet timp de cel puțin 4-6 ore, sau pana cand inghetata este complet solida.

Pentru a scoate inghetatele din forme, poti să le treci rapid sub apa calda sau să le lasi la temperatura camerei pentru cateva minute. Serveste-le imediat si bucura-te de inghetatele tale racoritoare si colorate!

Acest proces de stratificare va crea un efect vizual frumos si atractiv, iar combinația de iaurt simplu si iaurt cu cirese va adauga o variatie plăcuta de gusturi.

Poti incerca si reteta de inghetata ombre de mure, inghetata de vanilie sau inghetata de ciocolata cu rom. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine

Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine

Iata cum sa prepari un pandispan pufos si delicios, imbogatit cu visine aromate. O reteta simpla si rapida pentru un desert...

Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise