Inghetata pe bat cu iaurt si cirese, in doua culori

Racoreste-te cu o inghetata pe bat delicioasa si sanatoasa, preparata din iaurt si cirese in doua culori. Urmeaza reteta noastra simpla pentru un desert de vara perfect pentru cei mici, dar si pentru cei mari!

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Inghetata pe bat cu iaurt si cirese, in doua culori

Ingrediente

  • 500 g iaurt grecesc (sau iaurt natural)
  • 200 g cirese proaspete sau congelate, fara samburi
  • 3-4 linguri de miere (sau dupa gust)
  • 1 lingurita de extract de vanilie (optional)

Mod de preparare

Pregateste ciresele: Daca folosesti cirese proaspete, spala-le bine si indeparteaza samburii. Daca folosesti cirese congelate, lasa-le sa se decongeleze si scurge-le bine de apa.

Prepara amestecul de cirese: intr-un blender, adauga ciresele, jumatate din cantitatea de iaurt si doua linguri de miere. Blenduieste până obtii un piure omogen. Daca doresti, poti sa treci piureul printr-o sita pentru a elimina bucatile mai mari de coaja.

Prepară amestecul de iaurt: intr-un bol, amesteca restul de iaurt cu 1-2 linguri de miere si extractul de vanilie (daca folosesti). Gusta si ajustează dulceata, dacă este necesar.

Toarnă in straturi: toarnă in formele pentru inghetata un strat de iaurt cu cirese, un strat de iaurt simplu si apoi un strat de iaurt cu cirese. Poți alterna straturile de mai multe ori pentru a crea un efect de două culori. Asigura-te ca lasi putin spatiu la varf pentru a permite amestecului sa se extinda atunci cand ingheata.

Pune betele de inghetata in formele umplute. Dacă formele tale au capac special pentru a tine betele in pozitie, foloseste-l. Daca nu, lasa amestecul sa se congeleze usor timp de 30-60 de minute, apoi introdu betele cand amestecul este suficient de tare pentru a le sustine.

Daca nu ai forme speciale pentru inghetata pe bat, poti umple paharute de unica folosinta.

Pune formele in congelator si lass-le sa inghete complet timp de cel puțin 4-6 ore, sau pana cand inghetata este complet solida.

Pentru a scoate inghetatele din forme, poti să le treci rapid sub apa calda sau să le lasi la temperatura camerei pentru cateva minute. Serveste-le imediat si bucura-te de inghetatele tale racoritoare si colorate!

Acest proces de stratificare va crea un efect vizual frumos si atractiv, iar combinația de iaurt simplu si iaurt cu cirese va adauga o variatie plăcuta de gusturi.

Poti incerca si reteta de inghetata ombre de mure, inghetata de vanilie sau inghetata de ciocolata cu rom. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Descopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Incearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise