autor:

Daniela_Gherca

» » , Dulciuri diverse, Inghetate

Inghetata de casa cu aroma de cacao si rom

Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iulie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 iulie 2019

Ingrediente
2 galbenusuri, 2 oua intregi, 1 praf de sare, 400 ml de lapte, 400 ml smantana pentru frisca, 8-10 linguri de zahar (dupa gust), esenta de vanilie, 4 linguri cacao, esenta de rom

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Punem laptele pe foc, iar cand a inceput sa se formeze o spuma la suprafata, stingem focul si adaugam esenta de vanilie (este mult mai parfumata daca folositi semintele de la 2 pastai de vanilie). Acoperiti vasul si-l lasati asa 30 minute.

In acest timp batem ouale impreuna cu galbenusurile, sarea si zaharul pana obtinem o crema consistenta.

Dam drumul din nou la lapte si cand incepe sa dea in clocot, luam oala de pe foc si turnam usor peste crema de oua, amestecand energic pana cand se incorporeaza complet.

Punem din nou totul pe foc pana incepe sa dea din nou in clocot, apoi dam deaoparte si lasam sa se racoreasca, dupa care adaugam smantana pentru frisca (nebatuta si neindulcita) amestecand pana la omogenizare.

Peste crema obtinuta, adaugam cacaua si putina esenta de rom, omogenizam bine cu un tel, apoi turnam in caserola si lasam sa se raceasca complet.

Cand s-a racit complet o dam la congelator, amestecand din 30 in 30 minute pentru a nu se forma cristale de gheata.

Daca aveti masina de facut inghetata, lasati crema se sa raceasca complet, pe urma o dati la frigider peste noapte, pentru a fi foarte rece inainte de o pune in masina, iar cand o puneti la aparat nu dureaza decat 15-20 minute, apoi o dati la congelator pentru cand doriti sa o serviti.



Reteta de vara!
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de casa cu aroma de cacao si rom" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Inghetate
Inghetata cu caise, nuci si caramel

Inghetata cu caise, nuci si caramel

Care este prima opţiune în ce priveşte desertul în aceste zile toride? In ce mă priveşte,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Inghetate
Inghetata Caramel

Inghetata Caramel

Ouale se bat cu zaharul bine si subtiem cu laptele. Compozitia o fierbem la foc mic pana se ingroasa

6 voturi    4 comentarii
45 min
Inghetate

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 galbenusuri
  • 2 oua intregi
  • 1 praf de sare
  • 400 ml de lapte
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 8-10 linguri de zahar (dupa gust)
  • esenta de vanilie
  • 4 linguri cacao
  • esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela_Gherca
Toba de pui

Toba de pui

Taiem pulpele si pieptul fasii lungi si subtiri le condimendam cu boia dulce, usturoi granule( se

20 voturi    3 comentarii
1h
Retete de Pasti
Tort la metru cu glazura de lamaie

Tort la metru cu glazura de lamaie

Pentru aluat: Separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul, adaugam treptat cate

10 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Drob de pui

Drob de pui

Am pus la fiert inimile si pipotele in apa rece cu sare, intre timp le-am spumat si cand au fiert

10 voturi    2 comentarii
2h
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Inghetate

Inghetata cu caise, nuci si caramel Inghetata cu caise, nuci si caramel

Care este prima opţiune în ce priveşte desertul în aceste zile toride? In ce mă priveşte, cu siguranţă este îngheţata.

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Inghetata cu mango si zmeura Inghetata cu mango si zmeura

Pentru că am folosit lapte condensat, îngheţata a avut o textură cremoasă. Am mixat smântâna pentru frisca.Nu

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Sorbet de cantalup