Lasam ciresele la dezghetat intr-o sita, le scoatem samburii, iar sucul lasat il pastram.
Lasam ciresele la dezghetat intr-o sita, le scoatem samburii, iar sucul lasat il pastram. Vom obtine circa 270-300 g cirese fara samburi si fara sucul pe care l-au lasat.
Dam prin blender ciresele, dar fara a face o pasta, doar cat sa se vada si ceva bucatele pentru a da o textura frumoasa inghetatei.
Separat, mixam frisca lichida impreuna cu zaharul pana devine ferma, apoi punem ciresele trecute prin blender, sucul lasat de la cirese si omogenizam, iar la final incorporam si laptele condensat.
Punem compozitia rezultata in caserole, turnam si putin sos de ciocolata si dam la congelator pana a doua zi.
Intre timp mai amestecam in inghetata pentru nu forma cristale de gheata si pentru a iesi mai cremoasa.
Servim cu mare pofta alaturi de cornete de inghetata sau bete pentru inghetata si extra sos de ciocolata...mmm o bunatate!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii