autor:

Brindusa_Aluculesei

» » , Dulciuri diverse, Inghetate

Inghetata de capsuni cu creme anglaise

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 iunie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 iunie 2019

Ingrediente
Ingrediente pentru creme anglaise:, -1 litru lapte dulce, fiert si racit, -1 kg.smantana, grasime 30%, -8 galbenusuri, -6 linguri zahar, -1 esenta de rom., Ingrediente pentru inghetata:, -creme anglaise, -1 kg. capsuni, -5 linguri zahar.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare pentru creme anglaise:

- Intr-o cratita se pun laptele dulce, smantana,3 linguri de zahar si se fierb la bain marie pana cand se omogenizeaza laptele cu smantana.

-Intr-un vas se pun galbenusurile cu 3 linguri de zahar si se mixeaza pana se obtine o pasta densa care se toarna peste laptele si smantana din cratita. Se amesteca usor cu o paleta si se lasa la fiert pana se incorporeaza totul si crema obtinuta se lipeste de paleta.Cand treci cu degetul pe mijlocul paletei crema sa nu se uneasca. Creme anglaise nu trebuie sa ajunga la temperatura de fierbere de 100 grade, ea trebuie fiarta pana in jur de 80-85 grade. Pentru cei care au un termometru, e foarte bine, daca nu aveti asa cum nu am nici eu, este bine sa fim atenti sa nu dam crema peste cap si sa se branzeasca compozitia. Atunci este semn ca este gata, se da deoparte, se pune esenta de rom, se amesteca si se lasa pret de cateva minute sa se racoreasca.

Mod de preparare pentru inghetata:

-Se pun capsunile cu zahar si mixeaza la blender la viteza mare pana se obtine o pasta. Se amesteca pasta de capsuni cu creme anglaise si se da la congelator pentru circa 2 ore dupa care se scoate, se amesteca cu o lingura si se pun iar la congelator, se repeta procedeul de vreo 4x, asta pentru a nu face ace de gheata. Dupa vreo 6-7 ore se poate servi.

Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de capsuni cu creme anglaise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Inghetate
Inghetata cu cacao si nuci

Inghetata cu cacao si nuci

Galbenusurile se amesteca cu zaharul laptele,untul,cacao si faina si se fierb. Dupa ce s-au fiert

8 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Inghetata sandwich

Inghetata sandwich

Frisca trebuie tinuta la rece inainte de a fi mixata. Biscuitii pot fi inlocuiti cu bucatele de ciocolata

11 voturi    3 comentarii
50 min
Inghetate

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru creme anglaise:
  • -1 litru lapte dulce
  • fiert si racit
  • -1 kg.smantana
  • grasime 30%
  • -8 galbenusuri
  • -6 linguri zahar
  • -1 esenta de rom.
  • Ingrediente pentru inghetata:
  • -creme anglaise
  • -1 kg. capsuni
  • -5 linguri zahar.

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

253 voturi    44 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

8 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Inghetate

Inghetata de vanilie cu zmeura Inghetata de vanilie cu zmeura

Puneti galbenusurile intr-o cratita mai groasa, adaugati si zaharul. Amestecati bine cu un tel. Puneti cratita pe foc, focul sa fie

1 vot    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Inghetata cu arome fresh Inghetata cu arome fresh

Separam albușurile de gălbenușuri. Albușurile le batem spumă, apoi adăugăm zaharul, ca la blat. Gălbenușurile le mixam separat

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Sorbet de pepene rosu