Inghetata de cafea cu sos de vin

Caramelizam 50 g zahar si il stingem cu cafeaua.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Inghetata de cafea cu sos de vin

Ingrediente

  • Pentru inghetata:
  • 100 g zahar
  • 4 cesti de cafea espresso
  • 3 galbenusuri
  • 300 ml frisca lichida
  • Pentru sosul de vin:
  • 250 ml apa
  • 250 g zahar
  • 1 varf de cutit scortisoara macinata
  • 125 ml vin rosu
  • 125 g cirese fara samburi

Mod de preparare

Caramelizam 50 g zahar si il stingem cu cafeaua. Lasam pe foc sa fiarba pana scade la jumatate apoi lasam sa se racoreasca.

Galbenusurile le mixam spuma cu 50 g zahar iar apoi le punem pe foc, la bain marie pana se ingroasa. Dam de pe foc si adaugam amestecul de cafea cu zahar. Amestecam bine pana se omogenizeaza iar apoi dam la racit.

Batem frisca bine si adaugam crema de galbenusuri si cafea rece.

Omogenizam bine iar apoi punem in cutii si dam la congelator.

Eu am lasat-o peste noapte.

A doua zi am pregatit sosul de vin. Am pus toate ingredientele intr-un vas si le-am pus pe foc. Am lasat sa fiarba 10 minute, dupa care am dat la racit.

Dupa ce s-a racit trecem sosul prin sita sau pasam in blender.

Servim inghetata cu sos de vin si cirese.

Este o inghetata foarte fina si racoritoare iar combinatiea cu sosul de vin este deosebita.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Sirop de capsuni

Sirop de capsuni

Sirop de capsuni
Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul, metoda simpla si usoara.

Cum se congeleaza spanacul