autor:

Ancuta

» » , Dulciuri diverse, Inghetate

Inghetata de cafea cu sos de vin

Autor: Ancuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 octombrie 2021

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ancuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 octombrie 2021

Ingrediente
Pentru inghetata:, 100 g zahar, 4 cesti de cafea espresso, 3 galbenusuri, 300 ml frisca lichida, Pentru sosul de vin:, 250 ml apa, 250 g zahar, 1 varf de cutit scortisoara macinata, 125 ml vin rosu, 125 g cirese fara samburi

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Caramelizam 50 g zahar si il stingem cu cafeaua. Lasam pe foc sa fiarba pana scade la jumatate apoi lasam sa se racoreasca.
Galbenusurile le mixam spuma cu 50 g zahar iar apoi le punem pe foc, la bain marie pana se ingroasa. Dam de pe foc si adaugam amestecul de cafea cu zahar. Amestecam bine pana se omogenizeaza iar apoi dam la racit.
Batem frisca bine si adaugam crema de galbenusuri si cafea rece.
Omogenizam bine iar apoi punem in cutii si dam la congelator.
Eu am lasat-o peste noapte.
A doua zi am pregatit sosul de vin. Am pus toate ingredientele intr-un vas si le-am pus pe foc. Am lasat sa fiarba 10 minute, dupa care am dat la racit.
Dupa ce s-a racit trecem sosul prin sita sau pasam in blender.
Servim inghetata cu sos de vin si cirese.
Este o inghetata foarte fina si racoritoare iar combinatiea cu sosul de vin este deosebita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de cafea cu sos de vin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Inghetate
Inghetata cu cacao si nuci

Inghetata cu cacao si nuci

Galbenusurile se amesteca cu zaharul laptele,untul,cacao si faina si se fierb. Dupa ce s-au fiert

8 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Inghetata sandwich

Inghetata sandwich

Frisca trebuie tinuta la rece inainte de a fi mixata. Biscuitii pot fi inlocuiti cu bucatele de ciocolata

11 voturi    3 comentarii
50 min
Inghetate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru inghetata:
  • 100 g zahar
  • 4 cesti de cafea espresso
  • 3 galbenusuri
  • 300 ml frisca lichida
  • Pentru sosul de vin:
  • 250 ml apa
  • 250 g zahar
  • 1 varf de cutit scortisoara macinata
  • 125 ml vin rosu
  • 125 g cirese fara samburi

Raporteaza reteta

Retete
de Ancuta
Guguluf cu afine si iaurt

Guguluf cu afine si iaurt

Mixam untul moale cu zaharul iar apoi adaugam extractul de vanilie si ouale si mixam pana cand se

5 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura Furnicuta

Prajitura Furnicuta

Pentru foaia cu nuca mixam albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si mixam pana

24 voturi    3 comentarii
3h
Prajituri
Salata de muraturi

Salata de muraturi

Spalam legumele si frunzele de telina. Morcovii ii curatam, iar apoi ii taiem rondele cat mai subtiri.

1 vot    0 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Retete

din Inghetate

Inghetata de vanilie cu zmeura Inghetata de vanilie cu zmeura

Puneti galbenusurile intr-o cratita mai groasa, adaugati si zaharul. Amestecati bine cu un tel. Puneti cratita pe foc, focul sa fie

1 vot    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Inghetata cu arome fresh Inghetata cu arome fresh

Separam albușurile de gălbenușuri. Albușurile le batem spumă, apoi adăugăm zaharul, ca la blat. Gălbenușurile le mixam separat

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Inghetata de mure