autor:

Sidy

» » , Supe de carne, Supe de legume

Supa poloneza de mazare

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Polonia


    Reteta postata pe: 31 ianuarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Polonia


Reteta postata pe: 31 ianuarie 2014

Ingrediente
4oo g mazare boabe, 2 morcovi, 3-4 cartofi mici, 1 ceapa, 1/4 ardei gras rosu, 1 os mic proaspat ce porc sau vitel, 3-4 catei usturoi, 200 ml smantana, zeama de la o lamaie, 150 g galuste din faina, sare, piper, ulei, frunze verdeata

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Curatam legumele si le spalam.
Morcovii ii taiem rondelem cartofii si ardeiul gras cubulete iar ceapa o lasam intreaga.
Curatam usturoiul, il presam iar verdeata o tocam marunt.
Punem osul la fiert in 4 l apa cu putina sare , iar cand fierbe, indepartam spuma de deasupra.
Apoi adaugam mazarea si restul legumelor, asezonam si lasam sa fiarba.
Intre timp facem galustele dintr-un ou , 4 linguri faina si doua cu ulei. Amestecam pina obtinem o compozitie moale.
Punem la fiert apa cu sare si cand clocoteste rupem galustele cu o lingutita, scufundandu-le in apa ce fierbe. Le lasam sa fiarba 10 minute, aruncam apa de pe ele, le dam sub un jet de apa , apoi le punem in supa care este deja fiarta.
Dregem supa cu smantana si cu zeama de lamaie, iar deasupra presaram verdeata tocata.
Osul il puteti inlocui cu 2-3 cremvusti taiati rondele, exact ca in reteta originala.
Servim cu ardei iute, alaturi.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa poloneza de mazare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Bors cu afumatura si praz

Bors cu afumatura si praz

Se clateste carnea si se pune la fiert cu apa si condiment de legume, se adauga prazul taiat fideluta,

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume
Supa de rosii cu orez

Supa de rosii cu orez

Toate legumele, inclusiv usturoiul, curatate, spalate, taiate, se pun in oala, la fiert, cu 1 lingurita

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dan Popa Mihaiu , 19 februarie 2014

    cred ca e buna!

  • Fara foto

    Mihaela Rozsnyai , 01 februarie 2014

    Bravo Sidy !! Ai dreptate originala se face cu cremvusti . Eu ii inlocuiesc cateodata si cu piept de pui .

  • Fara foto

    Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 01 februarie 2014

    Daca este supa de mazare nu mai are nevoie de os,prefer supele de legume fara oase.Incercati si vedeti diferenta.

Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 4oo g mazare boabe
  • 2 morcovi
  • 3-4 cartofi mici
  • 1 ceapa
  • 1/4 ardei gras rosu
  • 1 os mic proaspat ce porc sau vitel
  • 3-4 catei usturoi
  • 200 ml smantana
  • zeama de la o lamaie
  • 150 g galuste din faina
  • sare
  • piper
  • ulei
  • frunze verdeata

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Fara foto

Marieta_Pall (Chef de cuisine)

Daca este supa de mazare nu mai are nevoie de os,prefer supele de legume fara oase.Incercati si vedeti diferenta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac Supa crema de dovleac

Se incepe cu dovleacul placintar pentru ca se curata destul de greu (coaja este foarte tare). Se decojeste, se scot semintele, apoi

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura

Se fierbe nautul si se scurge de apa. Se calesc afumatura cu ciupercile, apoi se condimenteaza, se stinge totul cu coniac si se mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorbita de dovlecei