autor:

autor

» » Dulciuri diverse

Pasca poloneza

   Specific: 

Polonia


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Polonia


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
15 gr. drojdie, ½ ceasca apa calda, ½ ceasca zahar, 3 cani lapte cald, 4 cani faina, 6 oua ½ ceasca zahar, o ceasca margarina topita, ¼ lingurita sare, ¼ lingurita zeama de lamiie, coaja de lamiie, 12 cani faina, un ou, o lingurita apa, 2 lingurite unt topit

Dificultate: Ridicata Timp: 3h

13 voturi

Mod de preparare

Se dizolva drojdia in jumatate de ceasca de apa calda. Intre timp se dizolva jumatate de ceasca de zahar in lapte cald, pe foc. Dupa ce se raceste, se amesteca cu drojdia si cu patru cani de faina. Se amesteca bine cu o lingura de lemn. Se pune deoparte, intr-un loc calduros, timp de doua ore. Se bat cele sase oua cu jumatate de cana de zahar, margarina, sarea si coaja lamiie. Se amesteca bine si se adauga drojdia. Se adauga faina ramasa pina se formeaza un aluat moale. Se framinta aluatul pe o planseta cernita cu faina, pina devine elastic, timp de 10 minute. Se lasa deoparte timp de doua ore, la cald. Se imparte aluatul in trei parti. Se da forma pinii. Se mai lasa 45 de minute sa creasca. Se bate un ou cu o lingurita de apa si se ung piinile. Se coace la cuptorul incalzit la 175 grade C, pentru aproximativ 45 de minute. Se scot si se ung cu unt topit, pentru crusta moale.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca poloneza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pasca poloneza

Pasca poloneza

Facem aluatul: mixam oul cu zaharul, bine-bine, apoi adaugam untul moale si mixam iarasi. Amestecam

6 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Retete de Pasti
Pasca poloneza cu branza de vaci

Pasca poloneza cu branza de vaci

Aceasta pasca este putin deosebita de pasca cu aluatul de cozonac avand baza un aluat de chec de

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Ridicata

Timp

3h

13 voturi

Ingrediente

  • 15 gr. drojdie
  • ½ ceasca apa calda
  • ½ ceasca zahar
  • 3 cani lapte cald
  • 4 cani faina
  • 6 oua ½ ceasca zahar
  • o ceasca margarina topita
  • ¼ lingurita sare
  • ¼ lingurita zeama de lamiie
  • coaja de lamiie
  • 12 cani faina
  • un ou
  • o lingurita apa
  • 2 lingurite unt topit

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Branzoici