autor:

Sidy

» » , , Borsuri si Ciorbe, Supe de carne, Supe de legume

Supa de varza rosie

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Polonia


    Reteta postata pe: 13 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Polonia


Reteta postata pe: 13 ianuarie 2010

Ingrediente
1 varza rosie, 6 pahare zeama de oase, 2-3 pahare vin rosu sec, 1 lamaie, 3-4 cartofi, ulei, sare, piper, 1 lingurita zahar

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

16 voturi

Mod de preparare

Se curata cartofii si se taie cubulete apoi se pun la fiert in apa cu putina sare.
Varza se taie cuburi dupa care o sotam in putin ulei, adaugam vinul si lasam la fiert pina se inmoaie varza si se absoarbe vinul.
Punem zeama de oase peste varza si adaugam o lingurita de zahar.
Lamaia taiata felii se soteaza putin apoi se adauga la supa.
Punem sare si piper si cand sunt toate fierte scoatem lamaia.
Adaugam cartofii fierti si supa se poate servi cu marar verde presarat deasupra si cu ardei iute.
Pofta mare !


Am preparat-o dupa reteta lui Liviu-Barbonelli.
Multzam fain fratelo !
http://teamim.co.il/ניהולתוכן/מרקכרובאדום/tabid/977/Default.aspx
Puteti vedea si filmuletul !
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de varza rosie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supă de varză roșie

Supă de varză roșie

Varza roșie se curăță de primele frunze, apoi se taie fâșii, care se taie la rândul lor bucățele. Ceapa

1 vot    0 comentarii
50 min
Supe de legume
Ciorba de salata verde cu omleta

Ciorba de salata verde cu omleta

Salata se desface si se spala frunza cu frunza, sub jet de apa, pentru a indeparta toate urmele de

2 voturi    1 comentariu
40 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

    Interesanta reteta,din varza rosie eu faceam doar salate !

  • Andra

    Andra (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

    E foarte buna, pana la urma am facut-o cu varza alba, dar e super...

  • Andra

    Andra (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

    Interesanta reteta cu vin... cred ca o incerc astazi ca am o varza rosie.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      O reteta inedita pt mine, nu am gatit niciodata cu varza rosie, arata foarte bine supa, recunosc si chiar sunt tentata sa o incerc.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Cred ca este tare gustoasa...Nu am folosit vin la supa de varza..Sigur am sa incerc...

    • Fara foto

      Di.MoDi (Maestru bucatar) , 15 ianuarie 2010

      Şmecheria asta cu tăiatul verzei în bucăţi nu fideluţă, am aflat-o şi eu de curând şi sunt foarte încântată de rezultat... are cu totul alt gust, indiferent că e vorba de varză roşie sau albă Nici eu nu puneam zahar şi vin, dar nu strică o probă de încercare, nu?:)

    • serban aurora daniela

      serban aurora daniela (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

      Ceva asemanator prepar si eu, dar putin diferit : nu pun vin si nici zahar, pentru ca varza are dulceata proprie. Apropo de varza asta rosie care este foarte tare , eu o frec cu sare si otet, sau zeama de lamaie dupa ce o feliez, si astfel se mai inmoaie. Imi place mult gustul ciorbii de varza!!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

      Am sa incerc si eu. Nu am facut niciodata cu varza rosie

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

16 voturi

Ingrediente

  • 1 varza rosie
  • 6 pahare zeama de oase
  • 2-3 pahare vin rosu sec
  • 1 lamaie
  • 3-4 cartofi
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Interesanta reteta,din varza rosie eu faceam doar salate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac Supa crema de dovleac

Se incepe cu dovleacul placintar pentru ca se curata destul de greu (coaja este foarte tare). Se decojeste, se scot semintele, apoi

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura

Se fierbe nautul si se scurge de apa. Se calesc afumatura cu ciupercile, apoi se condimenteaza, se stinge totul cu coniac si se mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema broccoli