autor:

tania

» » Dulciuri diverse

Pasca poloneza cu branza de vaci

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Polonia


    Reteta postata pe: 06 mai 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Polonia


Reteta postata pe: 06 mai 2016

Ingrediente
Compozitia I, Blatul:, -4 oua, -2 pahare ulei, -2 pahare lapte, -2 pahare zahar(1 pahar aprox.125g), -3-4 linguri cacao, -1 praf de copt, -1 lingurita amoniac, -o jumatate lingurita sare, -esenta rom, vanilie, 5-6 pahare faina, , Compozitia II, -800 g branza de vaci, -400 g smantana, -5 oua, -o cana si jumatate de zahar, -o jumatate de lingurita sare, -esenta rom, -100g stafide, 5 -6 linguri faina

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Aceasta pasca este putin deosebita de pasca cu aluatul de cozonac avand baza un aluat de chec de ciocolata.Este foarte delicioasa si eu as spune ca este o alternativa destul de usoara si buna.Intai vom pregati asa zisul blat pentru pasca.Vom mixa ouale cu zaharul bine, pana cand compozitia va deveni ca o crema apoi vom adauga uleiul, esentele, sarea, laptele caldut, faina amestecata cu cacaua, praf de copt si amoniacul dizolvat intr-o lingura de otet sau zeama de lamaie.Se amesteca totul bine, pana se omogenizeaza, apoi se imparte compozitia in doua.Captusim o tava dreptunghiulara suficient de mare, cu peretii mai inalti de preferat, cu hirtie de copt, apoi vom turna in ea jumatate din compozitia de chec.
Branza si smantana se dau la blender pana se obtine o pasta, apoi vom adauga zaharul, ouale si vom amesteca bine, iar treptat vom adauga si celelalte ingrediente amestecand in continuare bine pana obtinem o pasta cremoasa.La sfarsit vom adauga stafidele, apoi vom turna compozitia toata peste prima jumatate din compozitia de chec din tava, dar vom incerca sa intindem uniform pe toata suprafata, pana vom acoperi perfect toate zonele, apoi intindem cealalta jumatate de compozitie de chec peste umplutura de branza.Vom da tava la cuptor la foc potrivit aproximativ o ora.Dupa acest timp, se scoate de la cuptor si se lasa la racit apoi se inlatura cu atentie hartia de copt si o vom portiona dupa preferinte.
Este delicioasa si extrem de gustoasa. Merita incercata.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca poloneza cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Papanasi fierti

Papanasi fierti

amesteci branza de vaca cu ouale,3 linguri de zahar,zaharul vanilat,grisul si lasi aproximativ o

11 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Dulciuri diverse
Floricele ciocolatoase

Floricele ciocolatoase

Topim ciocolata pe bain mari. Lasam sa se raceasca. Punem untul in cratita mare si lasam sa se topeasca

0 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

3 voturi

Ingrediente

  • Compozitia I
  • Blatul:
  • -4 oua
  • -2 pahare ulei
  • -2 pahare lapte
  • -2 pahare zahar(1 pahar aprox.125g)
  • -3-4 linguri cacao
  • -1 praf de copt
  • -1 lingurita amoniac
  • -o jumatate lingurita sare
  • -esenta rom
  • vanilie
  • 5-6 pahare faina
  • Compozitia II
  • -800 g branza de vaci
  • -400 g smantana
  • -5 oua
  • -o cana si jumatate de zahar
  • -o jumatate de lingurita sare
  • -esenta rom
  • -100g stafide
  • 5 -6 linguri faina

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

Mod de preparare BAME CU CARNE DE VITA Carnea de vita se spala si se portioneaza. Ceapa se curata,

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Cupcakes