autor:

autor

» » Mancaruri cu peste

Salau polonez

   Specific: 

Polonia


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Polonia


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 kg salau, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 ceapa, 2-3 boabe ienibahar, 3-4 cartofi, 2 oua, 1 lingura smintina, unt, 1 lingurita faina, patrunjel tocat, sare, zeama de lamiie, sfecla rosie

Dificultate: Medie Timp: 1h

13 voturi

Mod de preparare

Se curata, se spala si se fierbe pestele cu morcovul, ceapa, patrunjelul si ienibaharul. Cind este fiert se lasa sa se raceasca putin in zeama, apoi se scoate si se curata de oase cu atentie pentru a nu-i strica forma. Se asaza pe o farfurie lunga, la abur si se stropeste cu zeama de lamiie. Se scoate zarzavatul din zeama in care a fiert pestele si in ea se pun la fiert cartofii. Dupa ce au fiert se taie in cuburi. Se prajeste intr-o cratita untul cu faina si se stinge cu o ceasca de zeama de peste, se lasa sa mai dea citeva clocote, amestecin cu lingura pentru a se evita formarea cocoloaselor, apoi se adauga galbenusurile frecate cu smintina. Se trage cratita la marginea masinii, se pun in ea cartofii taiati cuburi, sarea si se amesteca. Apoi se toarna peste salau, iar deasupra se pune putin patrunjel tocat. In jurul pestelui se asaza sfecla rosie fiarta si tinuta in otet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salau polonez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Crap la cuptor in sos de lamaie

Crap la cuptor in sos de lamaie

Bucatile de crap se aseaza intr-un vas, se condimenteaza cu sare si piper, se strpesc cu zeama de

10 voturi    17 comentarii
59 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu sos de rosii

Peste la cuptor cu sos de rosii

Fileurile se spala sub un jet de apa, se condimenteaza cu sare, piper si se asaza intr-o tava. Ceapa

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

    Pare bun !

Dificultate

Medie

Timp

1h

13 voturi

Ingrediente

  • 1 kg salau
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 ceapa
  • 2-3 boabe ienibahar
  • 3-4 cartofi
  • 2 oua
  • 1 lingura smintina
  • unt
  • 1 lingurita faina
  • patrunjel tocat
  • sare
  • zeama de lamiie
  • sfecla rosie

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Pare bun !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Crap la gratar cu sos de iaurt si usturoi