autor:

dicarmencitta1957

» » Mancaruri cu carne

Tocanita Poloneza

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Polonia


    Reteta postata pe: 23 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Polonia


Reteta postata pe: 23 iunie 2009

Ingrediente
6 cartofi potriviti, 2 morcovi maricei, 1 ceapa, 1 fir praz, 4 carnaciori cabanos, 1 litru supa de legume, 2-3 linguri ulei, 1-2 linguri faina(sau amidon alimentar), 200g smantana, 200g branza topita cu verdeata, 1 leg patrunjel, sare, piper roz proaspat macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

8 voturi

Mod de preparare

Cartofii taiati cubulete si morcovii taiati rondele se pun la fiert in 5 cani de apa cu sare pana se inmoaie, dar sa nu fiarba complet. In acest timp se taie carnaciorii rondele si se pun la prajit in ulei, apoi se adauga ceapa taiata marunt si se calesc impreuna.
Cand ceapa devine sticloasa se adauga in ploie faina(in cazul meu pun amidon alimentar), amestecandu-se, apoi se stinge cu supa rezultata din fierberea cartofilor si morcovilor si se lasa sa dea intr-un clocot. Peste sosul cu carnaciori se adauga smantana, care se omogenizeara bine, apoi sosul obtinut se adauga peste morcovi si cartofi si se lasa sa dea impreuna cateva clocote apoi se condimenteaza dupa gust.
Peste sos se adauga branza topita si prazul si se omogenizeaza bine totul. Cand s-a topit branza se presara patrunjelul tocat marunt si se ia de pe foc.Atentie a se amesteca incontinuu,deoarece branza are darul de a se lipi si focul trebuie sa fie foarte mic,deci totul se face la urma si foarte rapid si se mananca in aceeasi zi,pentru ca branza topita cu verdeata fermenteaza rapid.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita Poloneza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tocanita poloneza

Tocanita poloneza

Ceapa se curata, se taie marunt si se prejeste in putin ulei. Punem apoi 2 cani de apa peste ceapa

14 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

    Merita incercata !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

    Merita incercata !

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

    Suna interesant,cred ca este si gustoasa.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

8 voturi

Ingrediente

  • 6 cartofi potriviti
  • 2 morcovi maricei
  • 1 ceapa
  • 1 fir praz
  • 4 carnaciori cabanos
  • 1 litru supa de legume
  • 2-3 linguri ulei
  • 1-2 linguri faina(sau amidon alimentar)
  • 200g smantana
  • 200g branza topita cu verdeata
  • 1 leg patrunjel
  • sare
  • piper roz proaspat macinat.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
PIEPT DE PUI CU SOS DE SOIA