Ingrediente
6 cartofi potriviti, 2 morcovi maricei, 1 ceapa, 1 fir praz, 4 carnaciori cabanos, 1 litru supa de legume, 2-3 linguri ulei, 1-2 linguri faina(sau amidon alimentar), 200g smantana, 200g branza topita cu verdeata, 1 leg patrunjel, sare, piper roz proaspat macinat.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 10 min
8 voturi
Mod de preparare
Cand ceapa devine sticloasa se adauga in ploie faina(in cazul meu pun amidon alimentar), amestecandu-se, apoi se stinge cu supa rezultata din fierberea cartofilor si morcovilor si se lasa sa dea intr-un clocot. Peste sosul cu carnaciori se adauga smantana, care se omogenizeara bine, apoi sosul obtinut se adauga peste morcovi si cartofi si se lasa sa dea impreuna cateva clocote apoi se condimenteaza dupa gust.
Peste sos se adauga branza topita si prazul si se omogenizeaza bine totul. Cand s-a topit branza se presara patrunjelul tocat marunt si se ia de pe foc.Atentie a se amesteca incontinuu,deoarece branza are darul de a se lipi si focul trebuie sa fie foarte mic,deci totul se face la urma si foarte rapid si se mananca in aceeasi zi,pentru ca branza topita cu verdeata fermenteaza rapid.Pofta buna !!!
constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010
Merita incercata !