autor:

dicarmencitta1957

» » Mancaruri cu carne

Tocanita Poloneza

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Polonia


    Reteta postata pe: 23 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Polonia


Reteta postata pe: 23 iunie 2009

Ingrediente
6 cartofi potriviti, 2 morcovi maricei, 1 ceapa, 1 fir praz, 4 carnaciori cabanos, 1 litru supa de legume, 2-3 linguri ulei, 1-2 linguri faina(sau amidon alimentar), 200g smantana, 200g branza topita cu verdeata, 1 leg patrunjel, sare, piper roz proaspat macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

7 voturi

Mod de preparare

Cartofii taiati cubulete si morcovii taiati rondele se pun la fiert in 5 cani de apa cu sare pana se inmoaie, dar sa nu fiarba complet. In acest timp se taie carnaciorii rondele si se pun la prajit in ulei, apoi se adauga ceapa taiata marunt si se calesc impreuna.
Cand ceapa devine sticloasa se adauga in ploie faina(in cazul meu pun amidon alimentar), amestecandu-se, apoi se stinge cu supa rezultata din fierberea cartofilor si morcovilor si se lasa sa dea intr-un clocot. Peste sosul cu carnaciori se adauga smantana, care se omogenizeara bine, apoi sosul obtinut se adauga peste morcovi si cartofi si se lasa sa dea impreuna cateva clocote apoi se condimenteaza dupa gust.
Peste sos se adauga branza topita si prazul si se omogenizeaza bine totul. Cand s-a topit branza se presara patrunjelul tocat marunt si se ia de pe foc.Atentie a se amesteca incontinuu,deoarece branza are darul de a se lipi si focul trebuie sa fie foarte mic,deci totul se face la urma si foarte rapid si se mananca in aceeasi zi,pentru ca branza topita cu verdeata fermenteaza rapid.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita Poloneza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tocanita poloneza

Tocanita poloneza

Ceapa se curata, se taie marunt si se prejeste in putin ulei. Punem apoi 2 cani de apa peste ceapa

13 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Varza cu costita afumata

Varza cu costita afumata

Varza se curata de frunzele lovite,murdare se spala si se taie marunt.Se freaca cu sare mare si se

17 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

    Merita incercata !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

    Merita incercata !

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

    Suna interesant,cred ca este si gustoasa.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

7 voturi

Ingrediente

  • 6 cartofi potriviti
  • 2 morcovi maricei
  • 1 ceapa
  • 1 fir praz
  • 4 carnaciori cabanos
  • 1 litru supa de legume
  • 2-3 linguri ulei
  • 1-2 linguri faina(sau amidon alimentar)
  • 200g smantana
  • 200g branza topita cu verdeata
  • 1 leg patrunjel
  • sare
  • piper roz proaspat macinat.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Specialitate de porc cu cartofi natur si salata de vara