Alba ca zapada

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -2 oua
  • -120g zahar
  • -coaja de la o lamaie
  • -4 linguri lapte
  • -4 linguri ulei
  • -1 plic amoniu
  • -faina
  • Crema:
  • -0,5 kg lapte
  • -3 linguri faina
  • -zeama de la o lamaie
  • -250 g margarina Rama
  • -250 g zahar
  • -fulgi de nuca de cocos

Mod de preparare

Pentru foi:
Toate ingredientele se amesteca bine si se adauga faina obtinand un aluat ca pentru biscuiti si se lasa sa se odihneasca 30 min. Apoi impartim coca in 4 parti si le coacem pe dosul tavii care in prealabil s-a uns cu un pic de ulei. Timp coacere 10 min la foc mediu (foile nu trebuie sa se rumeneasca).

Crema:
Se pune laptele cu zaharul pe foc si se amesteca. Separat amestecam faina cu un pic de lapte apoi turnam peste lapte de pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa crema. Adaugam margarina si cand s-a topit oprim focul si turnam zeama de lamaie.
Cand s-au racit foile, asezam crema peste ele iar la final se presara nuca de cocos in functie de cat doriti.

PS: Pentru a da un aspect mai de sarbatoare eu am ornat cu capsunele.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise