Albusul Fermecat

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blaturi:
  • 12 albusuri
  • 15 linguri de zahar
  • 12 linguri de faina
  • 1 lingurita de sare
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • 100 gr nuca de cocos
  • 200 gr nuca macinata
  • Crema:
  • 2 plicuri budinca de vanilie din comert
  • 2 plicuri crema tiramisu din comert

Mod de preparare

1. Pentru blatul 1 si 2 batem 8 albusuri spuma tare cu ½ lingurita sare. Cand nu se mai desprind de pe vas adaugam pe rand 10 linguri de zahar, 10 linguri de faina, praful de copt stins in otet sau zeama de lamaie si esenta de rom, amestecand in continuare.

2. Impartim compozitia rezultata in 2 : intr-una adaugam nuca de cocos, iar in cealalta nuca macinata.

3. Ungem dosul tavii de aragaz cu ulei si o tapetam cu hartie de copt, apoi rasturnam compozitia cu nuca de cocos niveland-o cu un cutit. O dam la cuptor pentru 15-20 min la foc potrivit. Cand e gata o scoatem si o lasam sa se raceasca pe hartia de copt. Procedam la fel cu cea de-a doua compozitie.

4. Intre timp, pregatim bezeaua: batem cele 4 albusuri ramase cu cealalta ½ de lingurita de sare. Cand spuma devine tare, adaugam cele 5 linguri de zahar, 2 linguri de faina in ploaie si procedam la fel ca la celelalte 2 blaturi, numai ca aici dam focul mic si lasam usa cuptorului intre-deschisa, coacerea durand 45-60 min.

5. Pregatim budinca si crema tiramisu conform instructiunilor de pe plic si incepem asamblarea prajiturii cand toate componentele sunt reci, astfel: blatul 1 / budinca / blatul 2 / crema tiramisu / blatul de bezea. La final, dam prajitura la rece 2-3 ore. Daca se lasa peste noapte la rece, recomand ca blatul de bezea sa se aseze dimineata peste prajitura pentru a nu se umezi prea tare.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise