Alt fel, de dulce

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400g mamaliga fierbinte
  • 200g branza dulce
  • 100g curmale fara samburi
  • 1 lingura miere de albine
  • 100g zahar
  • 150g smantana
  • 50g unt

Mod de preparare

Maruntim curmalele si lasam cateva si sub forma de felii pentru decor.

Ungem cu unt o tava mai mica de chec, intindem jumatate din cantitatea de mamaliga, presaram branza,cateva linguri cu smantana, zaharul si bucatelele de curmale. Acoperim cu restul de mamaliga, punem si smantana ramasa si dam la cuptor pentru 20’.

Se lasa putin la racorit, se rastoarna pe un platou si se portioneaza.

Se serveste ornata cu felii de curmale si stropita cu miere de albine.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise