Aluat de clatite - reteta clasica -

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 350 ml de lapte
  • 200g de faina
  • 2 lg zahar
  • 1/4 lingurita sare
  • 2 lg de ulei
  • 50 ml de apa minerala carbogazoasa
  • 1 lg esenta de vanilie
  • 1 praf de copt

Mod de preparare

Se amesteca cele 2 oua cu laptele, uleiul, vanilia, apa minerala si se bat cu telul, apoi se adauga faina, sarea si praful de copt si se amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia.

Aluatul trebuie pus la rece pentru cel putin o ora dupa care se pot prepara clatitele.

Pofta buna!

Obs.: clatitele din poza au fost umplute cu gem de afine, ele putand fi umplute cu orice va place: gem, ciocolata, branza dulce sau sarata etc.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise