Alune cu ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 gr. zahar
  • 3 linguri cacao
  • 7 linguri apa
  • 150 gr. margarina
  • 4 galbenusuri
  • 200 gr. faina
  • un praf de copt
  • 4 albusuri
  • 50 gr. unt
  • 100 gr. ciocolata menaj
  • o cana de alune taiate

Mod de preparare

Zaharul, cacaoa, apa se fierb. Dupa ce au fiert se adauga margarina si galbenusurile de ou. Din amestecul acesta se iau 14 linguri care se pun intr-o cana de metal. Compozitia care a ramas se amestecam cu faina, un praf de copt, albusurile batute spuma si se coace la foc potrivit. Dupa ce s-a copt blatul, cele 14 linguri de compozitie se fierb cu untul, ciocolata de menaj si alunele taiate. Glazura obtinuta se pune peste blat si se pune la rece.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise