Amandina

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • -2 oua
  • -2 cani zahar
  • -8 linguri gem acrisor
  • -4 linguri cacao
  • -2 cani(500ml) de lapte
  • -1 cana ulei
  • -3 linguri amoniac stins in putin otet
  • -4 cani faina
  • Sirop:
  • -5oo ml apa
  • -5 linguri zahar
  • -2 vanilii
  • Crema:
  • -400gr nuttela
  • -1 pachet unt
  • Glazura:
  • -se face glazura dorita, eu iubesc ciocolata asa ca este de ciocolata sau cacao.

Mod de preparare

Se coace blatul la foc potrivit ptr 45 min, se taie in doua.

Dupa racire se insiropeaza apoi se insiropeaza si se pune crema la mijloc. Deasupra se pune glazura si se pune la frigider pentru o ora.

Se poate face si in doua tavi rotunde dar nu se mai taie ptr ca folosim 2 tavi de marimi diferite si iasa un tort perfect.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise