Amandina Unicata

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 10 oua
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri de faina
  • 3 linguri ulei, apa
  • 7 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 150 g zahar pudra
  • 1 pachet unt (250 g)
  • 1 fiola esente rom
  • 1 plic cappuccino
  • 1 pachet frisca
  • 2 pachete biscuiti Petit Beure

Mod de preparare

Blat:

Incepem prin a separa oule. Pentru blat, avem nevoie de 7 oua. Din celelalte trei, vom folosi galbenusurile la crema, iar albusurile le putem adauga la blat. Dupa ce le-am separat, intr-un bol, mixam albusurile pana devin tari, apoi adaugam treptat 9 linguri de zahar, mixand in continuare, plus cele 3 linguri de apa. Intr-un castron, frecam galbenusurile cu cele 3 linguri de ulei, apoi se amesteca cu albusurile. Cele 9 linguri de faina se amesteca cu 4 de cacao si praful de copt; se adauga in ploaie peste compozitie, mixandu-se in continuare, pana devine omogena.

Compozitia astfel rezultata se aseaza intr-o tava si se introduce in cuptorul preincalzit, pentru 20-30 de minute, la 180 de grade. Cel mai bine faceti testul cu scobitoarea, pentru ca durata difera de la cuptor la cuptor.

Crema:

Mixam cele 3 galbenusuri cu zaharul pudra pana devine o pasta moale. Apoi adaugam untul, usor, usor, iar la final cele 3 linguri de cacao si esenta. Sugerez ca untul sa fie cat mai moale cu putinta atunci cand il folositi, caci altfel, va parea crema "imbranzita" si nici nu se va mixa bine.

Se tine la frigider cat insiropati blatul.

Sirop:

Topim 200 g zahar la foc mic. Cand s-a topit zaharul, adaugam 700 ml apa si lasam sa fiarba pana se topesc cristalele formate. Luam de pe foc dupa ce s-au topit si adaugam plicul de cappuccino. Lasam la racit. De sugerat ar fi ca siropul sa fie facut inaintea cremei, pentru a avea timp de racire.

Se insiropeaza blatul bine-bine, se pune crema, apoi un strat de biscuiti, iar peste eu am ales frisca presarata cu cacao. Se poate pune in schimb glazura deasupra.

Din toate prajiturile pe care le fac, aceasta este preferata mea.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise